Cheesecacke cu fulgi de ovaz, zmeura si struguri

De catre   august 16, 2014

Intr-una din zilele trecute am vazut pe facebook postarea Ritei Ilies cu un cheesecacke fara coacere si mi s-a parut provocatoare, mai ales ca sufar de caldura si as face orice sa nu stau langa foc in zilele astea caniculare.

Am cautat repede reteta dar nu am reusit sa o gasesc, asa ca am schimbat cu Rita cateva pareri si impresii referitoare la dizolvarea gelatinei pe canicula si am trecut la treaba 🙂 a iesit un desert fabulos…..

Am folosit:

200 gr biscuiti

50 gr fulgi de ovaz

100 gr unt la temperatura camerei

400 gr branza dulce

200 ml frisca lichida

struguri

zmeura

mure

esenta de vanilie

50 gr zahar

3 linguri iaurt

10 gr foi de gelatina

Am pus in robot biscuitii, fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand „blatul” s-a legat.

Am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de tort, presand bine si apoi am dat la frigider pana cand am pregatit umplutura.

Intr-un castron am pus branza, zaharul, esenta de vanilie si am amestecat bine.

50 ml frisca lichida i-am pus la foc sa se incalzeasca si mai apoi am dizolvat in ea gelatina foi, tinuta in prealabil la inmuiat in apa rece, am adaugat apoi frisca lichida peste branza si am amestecat bine.

Am turnat si restul de frisca 150 ml, si 3 linguri de iaurt. Fructele le-am taiat in jumatati si o parte din ele le-am incorporat in branza cu frisca, iar cateva fructe intregi am pastrat pentru a decora prajitura.

Deasupra am pus gelatina rosie pentru prajituri, dar se poate si fara, si am dat cheesecacke-ul la frigider pentru cateva ore pentru ca gelatina sa isi faca treaba …minunat a iesit 🙂

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Cheesecacke cu fulgi de ovaz, zmeura si struguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.