Prajitura cu ciocolata, struguri si fulgi de cocos

De catre   august 17, 2014

Astazi m-am trezit cu pofte 🙂 as fi mancat o prajitura cu multa ciocolata, cu un blat pufos si usor, ceva bun ce nu am mai mancat pana acum, asa ca mi-am pus neuronul la treaba si am creat acesta reteta de Prajitura cu ciocolata, struguri si fulgi de cocos.

Pentru blat m-a inspirat reteta postata de Merysor de dimineata, o prajitura venetiana sau ceva de genul asta 🙂

Am folosit pentru blat:

8 albusuri

5 linguri zahar

4 linguri fulgi de cocos

7 linguri faina

esenta vanilie

Pentru crema:

8 galbenusuri

4 linguri zahar

2 linguri unt

2 linguri cacao

200+ 400 ml frisca lichida

gelatina

150 gr ciocolata neagra

Blatul: Am separat galbenusurile de albus si am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare.

Apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet, am adaugat apoi esenta, fulgii de cocos si am mai mixat un pic.

Am adaugat faina si am amestecat usor cu o spatula de jos in sus pentru a incorpora totul foarte bine.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor la foc potrivit pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Crema: Galbenusurile le-am amestecat cu 4 linguri de zahar, pana cand zaharul s-a topit, apoi le-am pus la aburi si am continuat sa amestec. Ciocolata am taiat-o bucatele mici si am adaugat-o peste galbenusuri impreuna cu cacao, am amestecat aproximativ 10-15 minute.

Gelatina (praf) am pus-o intr-o craticioara, am turnat peste ea 200 ml frisca lichida rece, am amestecat bine si apoi am pus-o la foc, fara a o fierbe doar pana cand s-a incalzit putin frisca si gelatina s-a topit.

Am turnat acesta compozitie peste galbenusurile cu ciocolata aflate inca la aburi. Am amestecat bine, am adaugat 2 linguri de unt si apoi am dat crema sa se raceasca putin. Restul de 400 ml frisca lichida am batut-o bine, am adaugat peste ea ciocolata racita si am mai mixat putin, apoi am adaugat-o peste blatul racit.

Deasupra am pus jumatati de boabe de struguri si cativa fulgi de cocos si am dat prajitura la frigider pentru o ora.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Prajitura cu ciocolata, struguri si fulgi de cocos

    1. dana Autorul articolului

      Se poate intampla,pentru ca imi scriu unii …ceva spamuri si gasesc zilnic cate 200-300 mesaje care asteapta aprobare dar ele sunt de fapt reclame ale unora,si le sterg la gramada,iti dai seama ca nu stau sa le iau unul cate unul la sute de mesaje,si e posibil ca printre ele sa se stearga si ce nu ar trebui 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.