He he he dragii mosului, e ceva vreme de cand nu ne-am mai „vazut” dar, eu am mancat si am gatit in toata acesta perioada, asa ca nu va faceti griji, doar ca timpul asta este extrem de scurt, mai ales de cand am schimbat jobul (aproximativ 2 ani), sunt mult mai aglomerata decat inainte, timpul parca s-a scurtat si nu mai am timp de nimic, decat de casa si serviciu.
Gatesc ca si pana acum dar am rare momente in care apuc sa fac cate o poza sau sa fac in tihna un anumit preparat pe care mi-l doresc. Acest cheesecake japonez l-am tot vazut o vreme pe facebook si l-am tot studiat si m-a atras foarte tare faptul ca „falfaia” asa ca o piftie si eram curioasa daca imi iese si mie. Asa ca imediat ce l-am taiat, i-am si probat aceasta caracteristica si….asa facea si al meu ca cel din video-ul urmarit atat pe you tube :))) Deh….fiecare cu bucuriile si curiozitatile lui.
Dincolo de asta, il recomand iubitorilor de desert pentru ca nu este foarte dulce, e un desert usor, iar cei/cele mai norocosi care aveti si un cuptor performant acasa cu siguranta va va iesi mult mai frumos 🙂
Ingrediente pentru 2 persoane:
70 ml ulei vegetal
90 gr faina alba (tip 650)
60 ml lapte (dulce)
6 oua
60 gr zahar
Mod de preparare:
Se incalzeste uleiul la 70 grade, se adauga faina, se amesteca, se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare usor, pana cand este complet incorporat.
Intr-un castron curat si uscat, se bat spuma cele 6 albusuri cu putina sare si se adauga treptat cele 60 gr zahar. odata spuma obtinuta, se iau 2 linguri de albus si se adauga peste amestecul de galbenusuri, se amesteca usor si cand compozitia s-a omogenizat se adauga si restul de albus spuma, amestecand usor de jos in sus, cu grija fara a strica spuma.
Aluatul astfel obtinut, se aseaza intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Tava se aseaza intr-un alt vas sau o tava mai mare in care se adauga 0.5 l de apa fiarta si se da la cuptor, la foc potrivit.
Cand prajitura s-a rumenit frumos deasupra incercati cu o scobitoare daca s-a copt. Introduceti o scobitoare in prajitura si daca acesta iese curata, prajitura este coapta.

Dupa ce se raceste se poate servi simpla, cu o cana de lapte caldut sau cu dulceata.
Pofta mare!