Pentru ca Mosul mi-a adus niste forme de biscuiti minunate, am tinut neaparat sa le incerc cat inca mai sunt in concediu, asa ca am tot cautat o reteta care sa fie si pe gustul meu dar sa se si preteze la decuparea cu acele forme.
Dupa lungi cautari si cu ajutorul fetelor minunate, am ales reteta Claudiei, dar am adaptat aromele dupa gustul meu si cu ce aveam la indemana si au iesit niste Biscuiti fragezi cu gem de caise si nucsoara.
Am folosit:
200 gr unt
120 gr zahar pudra
2 galbenusuri de ou
350 gr faina alba ( tip 650)
1 lingurita bicarbonat
cardamon verde macinat
nucsoara
Pentru umplut biscuitii -gem de caise
Am cernut faina si bicarbonatul intr-un castron, apoi am adaugat untul inca rece, taiat in cubulete si am framantat pana cand aluatul a capatat un aspect nisipos.
Am adaugat apoi galbenusurile de ou, cardamonul verde, nucsoara, zaharul pudra dat si el printr-o sita si am framantat bine aluatul pana cand s-a omogenizat.
Am dat aluatul la rece aproximativ 1 ora (cu cat il lasati mai mult cu atat mai bine, eu nu am avut rabdare), iar dupa acest timp am presarat putina faina pe blatul de lucru, am scos aluatul si l-am intins intr-o foaie de cativa milimetri, apoi am decupat formele pe care vroiam sa le si incerc.
Eu am ales sa fac si cativa biscuiti cu gem, asa ca am decupat 2 forme similare, pe una din ele am mai facut o gaurica in mijloc (eu am facut cu o eprubeta de la pastaile de vanilie, dar se poate face cu ce aveti la indemana).
Am dat biscuitii la copt aproximativ 6 minute (depide de cuptor, daca ii vedeti ca s-au rumenit pe margini ii puteti scoate), apoi dupa ce s-au racit am pus gem pe un biscuite nedecupat si deasupra am pus aceeasi forma dar cu gaurica, pentru a se vedea frumos gemul pe acolo.
Au iesit incredibil de fragezi si gustosi si ii puteti face cu orice arome va plac.
Pofta mare!
Ma bucur ca ai ales sa incerci reteta de la mine. Ce frumusei au iesit! 🙂 Mi-ai facut pofta :)))
Si mi-ai dat si mie o idee. Sa incerc sa pun si eu cardamom cand mai fac. Cred ca sunt tare gustosi.
Eu i-am facut simpli si mi-au placut. Cu cardamom si nucsoara cred ca sunt si mai buni 🙂
Minunati au iesit!!!!!!! Multumesc mult pt reteta,era exact ce cautam.In ce priveste aromele….aici sti ca eu sunt mai ciudata cu gusturile mele si de aceea am ales cardamonul si nucsoara,am considerat ca scortisoara e prea „cuminte” pentru mine,dar textura si intreaga reteta fara arome…jos palaria.Pana si iubi care nu e deloc fan de biscuiti i-a mancat pe astia aproape pe toti :))