Caramel pufos cu nuci pecan

De catre   februarie 4, 2021

Caramel pufos este o reteta pe care o puteti folosi atat la ornarea altor deserturi cat si ca atare.

Cantitati pentru 4 persoane:

160 gr zahar

50 gr nuci pecan

1 lingurita bicarbonat alimentar

Mod de preparare:

Pentru inceput, am cantarit 160 gr zahar si l-am pus intr-o craticioara, la foc potrivit.

Am tocat apoi nucile pecan, nu foarte marunt si dupa ce zaharul s-a caramelizat, le-am adaugat peste zahar.
Aveti grija sa nu lasati la foc zaharul prea mult, pentru ca daca este caramelizat in exces, devine amar.

Dupa ce zaharul s-a caramelizat, am luat craticioara de pe foc si am adaugat 1 lingurita bicarbonat, amestecand apoi foarte bine.Am pus apoi caramelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am lasat la racit.

Cand caramelul se raceste complet, il puteti rupe in bucati si in puteti adauga peste o cupa de inghetata sau il puteti folosi ca si decor pentru un tort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.