Prajitura cu crema ricotta si ciocolata

De catre   august 4, 2013

Pentru ca e weekend si sunt mult mai relaxata decat intr-o zi de munca obisnuita am si mai mare drag sa stau in bucatarie si sa creez retete noi avand timpul de partea mea 🙂

Aveam in frigider ceva branza ricotta si nu prea stiam ce desert sa fac din ea, am apelat la bunavointa bucatarasilor harnici de pe bucataras.ro si cu ajutorul retetelor date de ei mi-au venit idei si am creat o prajitura gustoasa …in stilul meu.

Am folosit pentru blat:

8 oua

8 linguri de ulei

300 gr faina

2 plicuri praf de copt

250 gr zahar

4 plicuri zahar vanilat

esenta de visine

Pentru glazura:

200 gr ciocolata 70% cacao

200 gr unt,

coaja rasa de la o lamaie

esenta de trandafiri

Pentru crema:

500 gr branza ricotta

500 gr smantana din piata

4 plicuri zahar vanilat

Blatul: Am separat galbenusurile de albus, albusul l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am lasat deoparte, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am batut bine pana si-au triplat volumul si zaharul s-a topit complet.

Am adaugat apoi galbenusurile peste spuma de albus, am amestecat, apoi am adaugat pe rand uleiul, esenta, faina si praful de copt si blatul astfel obtinut l-am dat la copt in cuptorul incins.

Glazura: Am pus o cratita pe foc mic, am adaugat untul si ciocolata si am amestecat pana s-au topit si s-au omogenizat complet apoi am luat deoparte si am lasat sa se mai raceasca si la urma am adaugat esenta si coaja de lamaie.

Crema: Smantana am batut-o bine pana cand s-a ingrosat, am adaugat zaharul si branza ricotta si am amestecat pentru a se omogeniza si s-a format o crema fina si delicioasa.

Dupa ce blatul s-a copt si racit l-am taiat in 2 am pus un strat de crema de branza si cateva fire de ciocolata, am pus cealalta bucata de blat, apoi glazura si am ornat deasupra cu frisca.

Am dat prajitura la frigider pentru a se raci dar…am gustat din ea inainte de a posta aici reteta…a iesit buna si pufoasa exact asa cum imi doream.

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Prajitura cu crema ricotta si ciocolata

Dă-i un răspuns lui Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.