Cheesecake cu visine si vanilie

De catre   septembrie 13, 2014

Asa cum probabil v-ati obisnuit, seria cheesecake-urilor cu diverse fructe va continua, astazi Cheesecake cu visine si vanilie.

Pentru ca este un desert de vara as spune eu, deoarece nu se coace, profit de fructele care sunt acum pe piata si incerc diverse combinatii pana cand o voi gasi pe cea care ma va cuceri cu adevarat.

Am folosit pentru blat:

250 gr biscuiti

100 gr unt la temperatura camerei

Pentru crema:

500 gr branza ricotta

400 ml frisca lichida

400 gr visine

100 gr zahar

6 foi gelatina

30 ml lapte

vanilie

Biscuitii si untul le-am bagat la robot si am amestecat pana cand biscuitii s-au maruntiti bine si compozitia s-a omogenizat.

Am pus apoi compozitia intr-o forma de tort ( se poate face in orice alta forma), presand bine biscuitii, astfel ca blatul sa fie uniform, apoi l-am dat la frigider sa se intareasca.

Visinele le-am pus intr-o craticioara impreuna cu 2-3 linguri zahar si putina vanilie si le-am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit si visinele s-au inmuiat bine.

Apoi le-am maruntit cu blenderul si le-am dat deoparte. Ricotta am amestecat-o cu 2-3 linguri de zahar si am mixat-o putin pentru a o face mai fina. Laptele l-am incins bine la foc si apoi am pus in el foile de gelatina inmuiate inainte in apa rece, am amestecat bine pt a le dizolva si apoi le-am pus peste ricotta si am mai mixat un pic.

Am batut bine frisca, apoi am amestecat-o cu ricotta, am impartit compozitia de ricotta si frisca in 2 parti egale, intr-una am pus visinele maruntite si pe cealalta am lasat-o fara a mai adauga nimic.

Am scos blatul din frigider care in timpul asta s-a si intarit, am pus un strat de ricotta cu frisca, apoi un alt strat de ricotta cu frisca amestecat cu visine, am decorat prajitura cu cateva visine intregi si am dat-o la frigider pentru 3 ore,  pana cand gelatina si-a facut treaba si crema a devenit mai ferma.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.