Pui picant cu oregano, zucchini si ciuperci

De catre   septembrie 13, 2014

Dovleceii si fratii lor zucchini, sunt printre legumele mele preferate asa ca daca tot am primit cativa zucchini bio, de tara si crescuti in Romania, am zis sa profit de ocazie si sa prepar ceva gustos cu ei, Pui picant cu oregano, zucchini si ciuperci.

Am ales o varianta simpla dar gustoasa de pulpe la cuptor, carora le-am alaturat cateva arome pe gutul meu si a iesit ceva foarte gustos.

Am folosit:

4 pulpe intregi cu os

4 zucchini

500 gr ciuperci

2 ardei iuti rosii (din ghiveciul propriu)

oregano uscat

usturoi

sare

boia

curry

ulei de masline

sos soia

scortisoara

anason macinat

Am taiat pulpele in 2 separand soldul de ciocanel, le-am pus intr-un castron si le-am marinat cu putin sos soia, boia, ulei de masline si curry si le-am lasat in aceasta marinata aproximativ o ora, timp in care am pregatit  legumele.

Am taiat zucchini in 4 si apoi cubulete, ciupercile la fel le-am taiat in bucatele nu foarte mici, le-am asezat intr-o tava am pus peste legume putin ulei de masline, oregano uscat, sare, cateva felii de ardei iute, usturoi si le-am dat la cuptor la foc potrivit acoperind tava cu o folie de aluminiu.

Pulpele le-am pus intr-o alta tava tapetata cu hartie de copt inmuiata inainte in apa rece si stoarsa bine, apoi le-am acoperit tot cu hartie de copt si le-am lasat la cuptor la foc mic pana cand s-au patruns bine.

Cand legumele au fost gata, am ras peste ele putina branza afumata…

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.