Prajitura rasturnata cu banane, cardamon si ghimbir

De catre   noiembrie 1, 2014

Ideea acestei prajituri a plecat de la o emisiune cu una din preferatele mele, Lorraine Pascale, insa am pastrat de la ea, doar cateva elemente si mi-am creat propria reteta de Prajitura rasturnata cu banane, cardamon si ghimbir.

Asa cum am mai spus eu nu pot reproduce retetele altora, as spune ca asta e marele meu minus in bucatarie si ori de cate ori o reteta imi atrage atentia si incerc sa o fac pastrez doar ceva din acea reteta pentru ca imaginatia mea este prea nastrusnica si nu imi da pace in bucatarie.

Am folosit pentru sirop:

30 ml apa de flori de portocal

6 linguri zahar

Pentru blat:

8 oua

7 linguri zahar

8 linguri faina

8 linguri ulei

1 plic praf de copt

scortisoara

cardamon verde

ghimbir macinat

Am facut prima data siropul intr-o tigaie, am pus apa de flori de portocal, zaharul si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand siropul a capatat consistenta mierii de albine, apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus siropul si am trecut la partea de blat.

Am separat galbenusurile de albusuri, albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, apoi cand spuma s-a intarit am adaugat zaharul si am mai batut pana cand acesta s-a topit.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul, am adaugat apoi scortisoara, ghimbirul macinat si cardamonul verde, apoi pe rand cate o lingura de faina mixand in tot acest timp si la urma praful de copt.

Am luat apoi  cate o lingura din spuma de albus si am incorporat-o cu ajutorul unei spatule peste amestecul de galbenusuri cu ulei si faina pana cand aluatul s-a omogenizat si am obtinut o consistenta pufoasa.

Peste siropul din tava de copt am taiat rondele 3 banane (am o tava mai mare) avand grija ca feliile de banana sa nu se suprapuna.

Am turnat apoi peste ele aluatul si am dat tava la copt pana cand prajitura a trecut testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

1 Comentariu despre “Prajitura rasturnata cu banane, cardamon si ghimbir

  1. Pingback: Despre Papabundetot,fara perdea - papabundetot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.