Despre Papabundetot,fara perdea

De catre   iunie 26, 2015
3 votes

 

ciorba 029            DSCN9450          samb 011           weekend 2 017

Astazi am sa incerc sa va spun cate ceva despre Papabundetot,fara perdea sau ocolisuri, lucruri care sper sa va ajute in calatoriile voastre virtuale prin paginile blogului meu.

Papabundetot s-a nascut dintr-o joaca, din dorinta si la rugamintea  unor persoane de a gasi intr-un loc prietenos retete si idei rapide pentru mese delicioase gatite acasa,alaturi de cei dragi. Da, am creat blogul din dorinta exprimata a altora, nu neaparat a mea,in timp insa lucrurile s-au schimbat si acum mi-a intrat cumva in sange „microbul” si chiar daca timpul nu imi permite pe cat mi-as dori sunt totusi dependenta de a scrie pe blog, de a impartasi cu voi experientele mele culinare dar si evenimentele culinare la care particip cu mare drag atunci cand pot sau sunt invitata 🙂

Aici, in paginile blogului, (spun eu) gasiti retete rapide si usoare chiar daca poate uneori ingredientele va sperie pe unii dintre voi, cel putin asta am aflat dintr-un sondaj facut in cadrul grupului meu culinar din facebook Papabundetot,de aceea, incerc acum in aceasta postare sa va povestesc pe scurt unde gasiti ingredientele pe care eu le folosesc atat de des si care poate par intangibile pentru unii dintre voi. Cei care ma cunosc mai bine stiu despre mine ca sunt o persoana foarte dificila cand vine vorba despre gustul mancarii,nu mananc chiar „de toate”,am preferinte si antipatii in ce priveste anumite preparate, iar parerea mea despre mancarea Romaneasca nu este una tocmai buna. In opinia mea, mancarea noastra Romaneasca nu este rea dar…ii lipseste gustul,ii lipseste savoarea si uneori este mult prea grea. Din acest motiv inca de pe vremea cand eram doar un copil am inceput cu experimentele in bucatarie 🙂 evident ca pe vremea aceea nu erau ele chiar reusite dar…erau savuroase si gustoase ceea ce pe mine ma incanta enorm.

In timp am experimentat foarte mult, gusturi, texturi, arome, unele foarte bune, altele ratate dar asta nu m-a descurataj ,ba din contra m-a facut sa continui sa incerc alte combinatii de arome , mai indraznete, mai „greu de digerat” de unii cunoascatori in arta culinara, dar extraordinare pentru mine si papilele mele gustative, atat de pretentioase.Rareori cand gatesc ceva o fac dupa o retete, poate doar daca m-a impresionat ceva intr-un mod extraordinar, in rest, avand (zic eu) cateva date de baza despre mancare in general,pe care cred ca toti le avem incerc sa combin texturi si arome in functie de ce stiu ca imi place si ce ma face sa tresar atunci cand savurez preparatul final.Cred cu tarie ca cele mai bune retete sunt cele care ne fac pe noi fericiti si nu neaparat cele scrise in carti de bucate.Pe mine una niciodata nu m-a incantat mancarea copilariei,am cateva preparate foarte putine pe care le fac astazi din tot ce am mancat odata, in rest, experimentez,inventez,amestec si creez gusturi noi,uneori ciudate dar savuroase si care ma fac sa ma simt implinita si pana la urma…satula :))

Cred ca unul din motivele pentru care blogul meu nu este 100% pe placul tuturor este tocmai indrazneala cu care eu combin ingrediente,curajul cu care adaug arome in mancaruri uneori banale,dar…desi imi sunteti dragi toti cei care imi treceti pragul virtual si imi doresc cumva sa fiti cat mai multi, totusi blogul este copilul meu de suflet,este creatia mea si el trebuie sa imi reflecte personalitatea culinara (daca ma pot exprima asa) si mai putin  sa stranga un numar foarte mare de cititori. Evident ca daca nu ai cititori nu existi insa, papabundetot nu este un blog de masa cu retete de la mama sau bunica, as vrea sa cred ca e un blog de nisa, care se adreseaza doar pasionatilor de savoare si gust, fie ei si intr-un numar mai mic 🙂

DSCN9866                DSCN9766              DSCN9119              DSCN9103

In general goana mea dupa ingrediente nu este deloc grea si obositoare, la fel cred ca ar trebui sa fie si pentru voi.Cel mai des am auzit „reclamatii” la adresa retetelor mele referitoare la „misterul” neelucidat inca referitor la locul/locurile de unde imi procur eu ingredientele…pai,aia este foarte simplu pentru ca avem un prieten comun Google,in care putem cauta tot ce ne dorim si el ne ajuta sa si gasim,mai ales acum in zilele astea in care aproape orice gasesti online,ceea ce mie una, fara timp prea mult mi se pare chiar minunat 🙂 . Va prezint mai jos cateva magazine on si off line …cu riscul de a face reclama unora dintre ei, insa cel mai des cumpar de la pastaidevanilie.ro si de la vegis.ro…aici gasiti: Boia iute sau dulce afumata,seminte de fenicul, seminte de lavanda,ghimbir macinat, coriandru boabe sau macinat,ienibahar boabe, cardamon macinat sau pastai,nucsoara macinata sau nu,cuisoare intregi si macinate, scortisoara batoane sau pudra, turmenic, si orice alt ingredient vi s-a parut intangibil in retetele mele 🙂

Apa de flori de portocal si apa de trandafiri le iau fie de la o macelarie (zona Titan) de langa blocul meu, fie din hypermarket (Auchan) pentru ca sunt usor de gasit la raftul de produse BIO in general, tot de acolo sau din oferte Lidl imi iau laptele de cocos,asta daca nu am timp sa il fac acasa asa cum v-am mai povestit aici.

Mascarpone si branza ricotta de regula cumpar de la Lidl, si datorita pretului mai accesibil dar si pentru ca am eu o afinitate pentru acest magazin si am si 3 bu. magazin langa casa mea 🙂

Nuci pecan gasiti la fel in hypermarketuri sau magazine de cartier gen Mega Image, frisca de regula eu folosesc din cea naturala Zuzu, in ambalaj roz cu 33% grasime si o gasesc tot la Hypermarket (Auchan),fructele gen maracuja, mango si alte fructe exotice le iau atunci cand sunt prin toate magazinele (Lidl sau Auchan).

Telina apio  o gasiti in orice hypermarket care are raion de legume/fructe,sos soia sau sos de peste ,tot in hypermarket veti gasi….in mare cam asta mi-a venit acum in minte sa va spun, astept insa intrebari de la voi daca mi-a scapat mie un ingredient anume care v-a creat batai de cap si nu ati stiut de unde sa il luati 🙂

Voi de unde va cumparati ingredientele care dau savoare mancarurilor voastre?

DSCN7651             paste-008                  iunie2-0092             fast-food-0331

 

4 Comentarii despre “Despre Papabundetot,fara perdea

  1. Adam

    TOATE lucrurile serioase încep cu joaca! E o metodă aplicată până și în educația copiilor de grădiniță, pentru că e cea mai ușoară și cea mai rapidă de înțeles… 🙂

    1. dana Autorul articolului

      da,asa este.La mine deja a devenit o „joaca serioasa”si m-as bucura ca lumea sa profite de ea,de ideile mele de retete inedite dar incercate.
      Zi frumoasa!

  2. Victor

    De gustibus et coloribus non disputandum, aşa spune un dicton latin, aşa că celor care nu le place, să nu facă. Bucătăria este mai bine de 50% inventivitate, iar combinaţia gusturilor, a culorilor şi a metodelor ţine de frenezia cu care fiecare găteşte. Eu sunt un om care se adaptează la orice fel de mâncare, căci atâta vreme cât altuia nu-i face rău ceva, ba dimpotrivă, se simte bine, încerc şi eu.
    Ştiu că nu comentez des, motivul ţi l-am spus azi, la postarea de pe wall, deşi nu-i singurul motiv (pe cel principal am să ţi-l spun când ne-am mai întâlni), dar chiar dacă nu comentez, trec şi mă documentez. 🙂
    Să ai spor în toate cele bune, Dana!

    1. dana Autorul articolului

      Padre, ce surpriza frumoasa mi-ai facut!!!
      O zi cu multa racoare sa ai si bine ai venit la papabundetot :), te mai astept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *