Mancare de pui cu lapte de cocos si fenicul

De catre   noiembrie 1, 2014

Pentru vremea asta urata si rece o Mancare de pui cu lapte de cocos si fenicul mi se pare tare potrivita pentru a ne mai incalzi putin.

Daca tocana mai e si aromata si usor fierbinte, cred ca este tot ce avem nevoie la inceput de noiembrie.

Am folosit:

5 pulpe pui fara piele si os

400 gr naut

400 ml lapte de cocos

2 carnati cabanos afumati

1 lingurita turmenic

1 lingurita scortisoara

1 lingurita seminte de fenicul

1 lingurita boia iute afumata

1 lingurita pasta de creveti

1 lingurita pasta de curry

2 morcovi

2 tulpini telina apio

2 cepe albe

1 tulpina de praz

3 catei usturoi

sos soia

Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am marinat putin in sos de soia.

Ceapa, usturoiul si prazul le-am tocat marunt, la fel am procedat cu morcovii si telina apio.

Am pus intr-o cratita putin ulei, pasta de creveti, pasta de curry, ceapa, prazul si usturoiul tocate si le-am lasat sa se caleasca putin.

Am adaugat apoi scortisoara, semintele de fenicul, boiaua afumata, turmenic si le-am lasat la foc mic, apoi am  adaugat morcovii si telina apio si mai la urma carnatii taiati rondele mici.

Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, am adaugat bucatelele de pui, am amestecat si dupa 3-4 minute am adaugat laptele de cocos si am lasat tocana sa fiarba la foc mic.

Dupa ce atat legumele dar si carnea s-au patruns, am adaugat boabele de naut din conserva (gata fierte) am mai lasat tocana la foc cat nautul sa prinda gustul mancarii si apoi am stins focul.

Eu am pregatit separat si un cuscus pentru tocana dar se poate servi si fara garnitura.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.