Prajitura cu piersici si bezea

De catre   iunie 7, 2014

Aveam pofta de o Prajitura cu piersici si bezea, asa ca dis de dimineata am pornit spre piata decisa sa cumpar piersici pentru a-mi satisface aceasta pofta.

Am avut noroc si am gasit niste piersici aromate si bune, asa ca am pregatit aceasta minuata prajitura cu bezea, care este favorita noastra.

Am folosit:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri ulei

8 linguri iaurt

10 linguri faina

2 plicuri praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri apa de flori de portocal

1 kg piersici

1 lingurita anason

4+4 linguri de zahar

Piersicile le-am taiat cubulete mici si le-am pus la foc cu 4 linguri de zahar , 1 lingurita anason macinat si 1 lingurita de apa de flori de portocal.

Le-am lasat la foc  pana cand s-au inmuiat, apoi le-am pus intr-o sita pentru a permite siropului format sa se scurga si le-am lasat sa se raceasca putin.

Am separat galbenusurile de albus, galbenusul l-am amestecat cu zahar, 1 lingurita apa de flori de portocal si am batut bine cu mixerul pana cand si-au dublat volumul.

Am adaugat apoi uleiul, iaurtul si la urma faina cu praful de copt, amestecand bine de fiecare data.

Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata  cu ulei si faina si l-am dat la copt la foc mic, pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si 4 linguri de zahar.

Dupa ce blatul s-a copt am pus peste el piersicile si deasupra bezeaua de albusuri si am mai lasat prajitura la copt pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.

A iesit o prajitura foarte aromata si buna pe care cu drag v-o recomand 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.