Desert cu fructe de cactus, lamaie si ricotta

De catre   noiembrie 8, 2014

Pentru ca astazi este mare sarbatoare, Sfintii Mihail si Gavril si desertul meu trebuia sa fie ceva deosebit, asa ca am ales fructele de cactus pentru ca imi doream de mult sa le incerc si am pregatit Desert cu fructe de cactus, lamaie si ricotta.

Nu pot spune ca am ramas asa profund impresionata pentru ca nu e asa, sincer ma asteptam sa aiba un gust mai predominant nu sa imi pun eu imaginatia la incercare sa le dau cat de cat un gust.

As zice ca sunt apropiate ca si gust de pepenele verde, dar cu multi samburi mici, care desi comestibili sunt foarte tari si deranjanti, asa ca eu am folosit o sita fina pentru a-i elimina.

Am folosit pentru blat:

250-275 gr biscuiti

120 gr unt

Pentru crema:

7-8 fructe de cactus

500 gr ricotta

zeama de la o lamaie

semintele de la o pastaie de vanilie

400 ml frisca

6 foi de gelatina

3 linguri zahar

Blatul: Biscuitii impreuna cu untul la temperatura camerei le-am pus in robot si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat, apoi am pus totul intr-o forma de tort, am presat bine cu mana pentru ca blatul sa fie uniform si am dat forma la frigider sa se intareasca untul.

Fructele de cactus le-am curatat pe rand de coaja (eu am folosit o furculita pe care am introdus-o in fruct, pentru a nu ma intepa in spinii lor foarte fini care nu prea se vad cu ochiul liber dar exista.

Le-am taiat cubulete si le-am pus la foc impreuna cu o jumatate de lingura de zahar si semintele de la o pastaie de vanilie.

Dupa ce aromele s-au amestecat si fructele s-au inmuiat bine, le-am dat printr-o sita pentru a elimina samburii.

Am adaugat zeama de la o jumatate de lamaie, 6 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece, am amestecat bine pana cand gelatina s-a topit si am dat deoparte sa se raceasca.

Ricotta am pus-o intr-un castron, am adaugat si la ea zeama de la o jumatate de lamaie, 3 linguri si jumatate de zahar si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.

Frisca am batut-o bine, pulpa de cactus racita am adaugat-o peste ricotta si am mai adaugat si cateva linguri bune de frisca.

Am amestecat pentru a combina toate aromele si am turnat acest amestec peste blatul de biscuiti. Am pastrat putina frisca pentru a orna cdesertul meu, el fiind totusi cu o nota festiva.

Am lasat prajitura la frigider aproximativ 4-5 ore sa isi faca gelatina efectul, apoi am ornat cu putina frisca si seminte de mac.

La multi ani tuturor Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!!!!

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.