Sticky pudding cu melasa si anason

De catre   noiembrie 15, 2014

Visez de ceva vreme la desertul asta, am stresat o gramada de oameni in cautarea retetei perfecte, dar pana la urma prin amabilitatea unor prieteni minunati (Cheregi Daniel, Laura Laurentiu, Vali Costea) am gasit si reteta de budinca mult visata.

Am pregatit asadar varianta mea de Sticky pudding cu melasa si anason.

Am folosit pentru blat:

150 gr unt moale

150 gr curmale

150 gr zahar brun

3 oua

225 gr faina

anason macinat

cuisoare macinate

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita praf de copt

Pentru sos:

70 gr zahar alb

50 gr melasa din trestie de zahar

6 linguri smantana grasa

115 gr unt

Blatul: Am curatat curmalele de samburi si le-am taiat in bucatele mai mici, am adaugat peste ele apa clocotita cat sa le acopere si le-am lasat deoparte.

Am pus intr-un castron untul, anasonul macinat, cuisoarele macinate si zaharul brun si le-am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.

Am adaugat apoi unul cate unul ouale, amestecand dupa fiecare, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt si la urma curmalele cu tot cu apa in care au stat.

Am obtinut un aluat vascos,de consistenta unui aluat de clatite ceva mai grosut, pe care l-am turnat intr-o tava de copt rotunda cu fund detasabil, tapetata cu putin unt inainte si am dat la copt pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Sosul: Am pus intr-o craticioara untul, zaharul, melasa, smantana si le-am pus la foc potrivit sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.

Dupa ce budinca a fost gata si sosul la fel, am servit bunatatea asta cu sos alaturi de cateva lingurite sanatoase de smantana din piata…o bunatate de desert pe care vi-l recomand cu drag!

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.