Aperitiv pateuri cu branza de vaci, usor sarata

De catre   noiembrie 10, 2013

Am avut o branzica de casa foarte buna si sanatoasa, putin de tot sarata cu care nu prea stiam ce sa fac, in asa fel incat sa nu o las sa se invecheasca dar sa fac si ceva gustos din ea, asa ca, am combinat-o cu aluatul foietaj din congelator si foarte rapid am avut niste pateuri cu branza.

Am folosit:

500 gr branza de vaci usor sarata

2 x 200 gr aluat foietaj

1 ou pentru uns aluatul

Am scos din congelator aluatul foietaj si l-am lasat 20 min la temperatura camerei branza am dat-o pe razatoarea mica.

Dupa ce aluatul s-a dezghetat, l-am intins putin cu sucitorul, apoi l-am impartit in dreptunghiuri pe care le-am uns pe margini cu ou, am pus in mijloc o lingurita de branzica rasa si am format un pachetel.

Am procedat la fel cu toate celelalte, apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, desupra le-am uns cu ou si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

E o idee rapida de ceva bun si proaspat daca cumva se infiinteaza la voi musafiri nepoftiti si nu stiti ce sa le puneti repede pe masa.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Aperitiv pateuri cu branza de vaci, usor sarata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.