Am avut o branzica de casa foarte buna si sanatoasa, putin de tot sarata cu care nu prea stiam ce sa fac, in asa fel incat sa nu o las sa se invecheasca dar sa fac si ceva gustos din ea, asa ca, am combinat-o cu aluatul foietaj din congelator si foarte rapid am avut niste pateuri cu branza.
Am folosit:
500 gr branza de vaci usor sarata
2 x 200 gr aluat foietaj
1 ou pentru uns aluatul
Am scos din congelator aluatul foietaj si l-am lasat 20 min la temperatura camerei branza am dat-o pe razatoarea mica.
Dupa ce aluatul s-a dezghetat, l-am intins putin cu sucitorul, apoi l-am impartit in dreptunghiuri pe care le-am uns pe margini cu ou, am pus in mijloc o lingurita de branzica rasa si am format un pachetel.
Am procedat la fel cu toate celelalte, apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, desupra le-am uns cu ou si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.
E o idee rapida de ceva bun si proaspat daca cumva se infiinteaza la voi musafiri nepoftiti si nu stiti ce sa le puneti repede pe masa.
Pofta mare!
Printre toate sosurile si aromele exotice , ai postat si ceva tipic ro 🙂
Imi plac maxim !
🙂 Ma bucur daca iti place!!!!