Snitel de porc cu sos aromat

De catre   aprilie 13, 2014

Ideea acestui Snitel de porc cu sos aromat, mi-a venit dupa ce am vazut o bucatarasa draga mie (Babi5) ca a gatit un snitel natur.

Eu am folosit aromele care imi plac mie mult, cele indiene si asiatice dar ideea in sine a pornit de la reteta ei, careia vreau sa ii si multumesc!

Am folosit:

7 felii pulpa de porc

sos stridii

sos soia

sos tobasco

1 lingura tika masala

curry

chimen macinat

ghimbir macinat

3 cepe mari

1/2  ardei iute rosu

4 catei de usturoi

1 lingura pasta de rosii

sare

faina

apa

Am batut bine carnea si apoi am pus-o la marinat intr-un castron cu sos stridii, sos de soia si sos tobasco, si am lasat-o asa aproximativ 1 ora pentru a se fragezi.

Dupa acest timp am luat fiecare bucata de carne si am dat-o prin faina alba, apoi am pus-o intr-o tigaie cu putin ulei si am prajit-o pe ambele parti pentru a prinde o culoare frumoasa, aurie.

Dupa ce am terminat de prajit toate bucatile, le-am pus la odihnit pe o farfurie si am trecut la sos.

Am tocat marunt ceapa, usturoiul, ardeiul iute, intr-o cratita am pus 2 linguri de ulei, apoi condimentele uscate, pe care le-am lasat 1 minut sa isi elibereze aroma.

Am adaugat apoi, ceapa tocata, usturoiul si ardeiul si le-am lasat sa se prajeasca usor la foc mic, am pus in cratita si bucatile de carne, sosul de rosii, am acoperit bucatile de carne cu o cana de apa si le-am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 30 minute.

Ca si garnitura se poate servi cu  cus cus, orez sau piure de cartofi, in functie de preferintele voastre.

Pofta mare!

4 Comentarii despre “Snitel de porc cu sos aromat

  1. DFB trikot 2014

    I simply want to say I’m newbie to blogging and definitely liked you’re blog. More than likely I’m going to bookmark your blog . You definitely have incredible writings. Appreciate it for revealing your website page.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.