Semifredo cu ciocolata si capsuni

De catre   mai 24, 2014

Este deja destul de cald afara asa ca trebuia sa mancam ceva care sa ne racoreasca si pentru ca la mai toate retetele de inghetata facuta in casa trebuie mereu scoasa din congelator la 45-60 minute si amestecat, m-am gandit ca cea mai buna varianta ar fi Semifredo cu ciocolata si capsuni, pentru ca la aceasta reteta nu e necesara amestecarea. Este o inghetata foarte cremoasa care nu face ace de gheata absolut deloc. 🙂

Am folosit:

200 gr miere

2 oua

8 galbenusuri

100 gr ciocolata neagra

1 lingura cu varf de cacao

500 ml frisca pentru smantana

10 capsuni

Galbenusurile, ouale intregi si mierea le-am pus intr-un vas metalic, le-am amestecat pana cand s-au omogenizat bine si apoi le-am pus la abur si am amestecat continuu pana cand am obtinut o crema  care mai apoi s-a ingrosat si a inceput sa faca bule, aproximativ 10-15 min.

Dupa ce am luat crema de pe foc am adaugat in ea ciocolata rupta bucati si cacao si am amestecat pana cand ciocolata s-a topit.

Am taiat capsunile cubulete si le-am adaugat si pe ele. Frisca am batut-o bine si apoi am amestecat-o cu crema de ciocolata, am omogenizat compozitia si am pus-o in 2 cutii de plastic cu capac si le-am dat la congelator, aproximativ 5 ore pana cand a inghetat.

Am servit apoi semifredo cu bucatele de capsuni proaspete.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Semifredo cu ciocolata si capsuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.