Friptura de porc cu conopida pane

De catre   mai 24, 2014

Nu stiu daca ati mancat sau daca va place insa eu m-am trezit asa de dimineata cu o mare pofta de conopida pane. E drept ca nu am mai mancat de ceva ani, poate chiar de cand eram copil asa ca dis de dimineata am plecat la piata pentru a cumpara ce am nevoie sa imi fac pofta si am facut Friptura de porc cu conopida pane.

Am avut ceva emotii sa nu cumva sa mananc singura,  dar m-am bucurat sa vad ca tuturor le-a placut mancarea mea de astazi.

Am folosit pentru conopida:

2 conopide mai mici

3 oua

5-6 linguri faina alba

sare

chimen macinat

chilly

ulei pentru prajit

Pentru friptura:

8 buc pulpa de porc

sos de ardei iuti

sos de stridii

sos pimento

sos de soia

curry

boia

5 spices

Carnea am pus-o la marinat in sos de stridii, sos de soia, sos de ardei iuti, sos pimento, curry, boia, 5 spices si am lasat-o asa aproximativ 2 ore, apoi am pus-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor impreuna cu marinata pentru aproximativ 1 ora si jumatate la foc foarte mic, pentru a se patrunde bine.

Conopida am desfacut-o in buchetele potrivite ca si marime, le-am spalat foarte bine, apoi le-am oparit 5 minute in apa clocotita cu sare.

Am scos apoi conopida, am scurs-o si am trecut-o sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Am pregatit un aluat (ceva mai consistent decat cel de clatite) din 3 oua, chimen macinat, sare, chilly, am incins intr-un vas uleiul si apoi am trecut fiecare buchetel de conopida prin aluat, am scurs bine si apoi am pus la prajit pana cand s-a rumenit frumos.

Am servit conopida pane si friptura alaturi de o salata de castraveti si rosii cu ulei de masline si otet din vin rosu.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.