Caramel pufos

De catre   august 6, 2015
0 votes
Caramel pufos
Print Recipe
Caramelul pufos se poate folosi ca si decor pentru inghetate, torturi, prajituri, dar, il puteti si consuma ca atare
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Caramel pufos
Print Recipe
Caramelul pufos se poate folosi ca si decor pentru inghetate, torturi, prajituri, dar, il puteti si consuma ca atare
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 5 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
5 minute 60 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Pentru inceput, am cantarit 160 gr zahar si l-am pus intr-o craticioara, la foc potrivit.
  2. Am tocat apoi nucile pecan, nu foarte marunt si dupa ce zaharul s-a caramelizat, le-am adaugat peste zahar. Aveti grija sa nu lasati lafoc zaharul prea mult, pentru ca daca este caramelizat in exces, devine amar.
  3. Dupa ce zaharul s-a caramelizat, am luat craticioara de pe foc si am adaugat 1 lingurita bicarbonat, amestecand apoi foarte bine.Am pus apoi caramelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am lasat la racit.
  4. Dupa ce caramelul se raceste complet, il puteti rupe in bucati si in puteti adauga peste o cupa de inghetata sau il puteti folosi ca si decor pentru un tort.
Notitele retetei

Daca nu aveti nuci pecan sau daca nu va plac, puteti folosi nuci romanesti, alune, caju,nuci braziliene, nuci de macadamia sau ori ce altceva va este pe plac.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.