Tocanita de pui cu legume

De catre   iulie 14, 2015

Tocanita de pui cu legume este o reteta aparent banala, dar cu cateva arome adaugate, ea poate deveni usor un rasfat culinar deosebit.

Va invit cu drag sa incercati varianta mea si va astept cu sugestii si comentarii dupa ce v-ati format o parere.

Tocanita de pui cu legume
Tocanita de pui cu legume
Print Recipe
Produsul final a fost gustos, dar cred ca a contribuit si dorul acestei pasari pe care de cateva luni nu o mai gustasem.
Portii Timp de preparare
4 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Tocanita de pui cu legume
Tocanita de pui cu legume
Print Recipe
Produsul final a fost gustos, dar cred ca a contribuit si dorul acestei pasari pe care de cateva luni nu o mai gustasem.
Portii Timp de preparare
4 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Portii Timp de preparare
4 persoane 60 minute
Timp de gatire Timp de asteptare
30 minute 15 minute
Ingrediente
Portii: persoane
Etape
  1. Am transat puiul si l-am pus la fiert la foc mic in apa, fara nimic altceva, obtinand astfel o supa clara si galbena de culoarea aurului 🙂 supa cu care ulterior am facut si tocanita. Dupa ce carnea s-a fiert, am scos bucatile de pui si le-am lasat putin la racit, apoi am luat carnea de pe os, eliminand pielea si maruntind carnea in bucati potrivite. Intr-o cratita, am pus la foc o lingura de ulei, ceapa, usturoiul, patrunjelul, pastarnacul si morcovii, toate taiate marunt, am adaugat pasta de ardei picanta, pasta de masline, chimen macinat, sare si piper si am lasat legumele sa se caleasca la foc mic pana cand s-au inmuiat putin.
  2. Ciupercile le-am spalat bine si le-am taiat felii, vanata alba la fel, le-am adaugat peste legumele calite usor si am completat cu supa de pui, lasandu-le sa fiarba pana cand s-au inmuiat. Dupa ce legumele s-au gatit mai mult de jumatate (gustati), am adaugat bucatile de pui fierte deja, am mai lasat tocanita sa dea cateva clocote pentru ca aromele sa se combine armonios si apoi am oprit focul. Am adaugat deasupra cimbru verde si putin busuioc din ghiveciul propriu din balcon 🙂
  3. Supa de pui ramasa (aproximativ 250 ml), am pus-o intr-un borcan si dupa ce s-a racit complet, am bagat-o la congelator pentru o mancarica viitoare. Preparatul l-am decorat cu frunze proaspete de bucuioc pentru un plus de aroma.
Notitele retetei

Puteti folosi orice alte arome doriti, in functie de gusturile voastre.

Pofta mare!  

Partajeaza reteta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.