M-am trezit de dimineata cu gandul la o prajitura buna, nu stiam cu ce va fi stiam doar ca vreau sa fac ceva deosebit.
Am dat chiar si o tura prin blogurile a doua prietene Merisor si Mariana Robescu si…se pare ca a avut efect caci imediat mi-a sclipit 🙂 o idee de prajitura cu arome de Craciun, prajitura cu anason.
Am folosit pentru blat:
6 galbenusuri
6 linguri faina
1 lamaie (coaja si zeama)
Caise din compot
1 lingurita anason
1 lingurita cuisoare macinate
2 lingurite mac
8 linguri zahar
350 ml iaurt 0% grasimi
6 linguri ulei
3 plicuri zahar vanilat
Pentru bezea:
6 albusuri
6 linguri zahar
scortisoara
Blatul: Am pus intr-un castron galbenusurile, zaharul, anasonul, cuisoarele, coaja si zeama de lamaie si am amestcat bine pana cand zahrul s-a topit complet.
Am adaugat apoi uleiul, iaurtul, faina si am amestecat din nou. La sfarsit cand tot aluatul a fost complet omogenizat am adaugat macul, am amestecat si apoi am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat pentru 10 minute la cuptor.
Am scos apoi tava, am pus peste aluat caisele taiate in sferturi si am introdus din nou la cuptor pentru inca 5-7 minute. Intre timp am batut bine albusurile cu un praf de sare pana s-au intarit, am adaugat apoi si zaharul si am continuat sa bat cu mixerul pana cand zaharul s-a topit complet.
Am asezat bezeaua peste prajitura si am dat iarasi la cuptor pana cand bezeaua a prins o culoare frumoasa aurie.
Am scos prajitura din cuptor, am presarat peste ea scortisoara si am lasat-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
A iesit o prajitura pufoasa si extrem de aromata care mi-a amintit de Craciunul care se apropie.
Pofta mare!
Ce bunatate de prajitura ai facut!
Multumesc Meri…ai vazut ca te-am vizitat pentru inspiratie 🙂
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm , da, da , da ……………. miam , miam :d
:)) ma bucur daca iti plac!!!
Cum sa nu … tot ce-i home made imi place
🙂 Ma bucur atunci!
Pupiiici !!!
Te pup draga mea!
iti place creatia mea? 🙂
Siiigur …
🙂 muahhh
arata delicios!
Multumesc! Merita incercata daca va plac aromele folosite! 🙂
eu sigur asa manca, cei mici….sa vedem 😉
🙂
Cata faina sa pun,dragalasa??? Sa iasa compozitia mai moale/ca la chec ? Ca vreau si eu sa fac prajitura asta 😉 Pup ! :*
mai moale 6-7 linguri,acum vad ca nu scrie :)) Am imbatranit :))))
Ei,lasa-ma 😀 !!! Daca tu spui asta/ca ai imbatranit…eu ce sa mai zic 😀 ? Da,ai uitat sa scrii cata faina.Vezi? Sunt pe faza 😀 😉
Saru-mana!!! Io…nu vazusem desi e o reteta din noiembrie nimeni nu s-a sesizat pana acum :)))
Ei,na !!! 😛 Cand am citit la inceput/materiale,ingrediente,etc. si am vazut ca…faina…nexam!! mi-am zis,oare se poate/ce fel de prajitura o fi asta fara faina,ca taaare bine arata 😉 Cu placere,dragalasa ! Oricum in descrierea procesului de preparare,ai scris de faina.Vezi ca,iubi ala al tau iti cam suceste mintile/de aia uiti 😀 😉
:)) Saracutzul…tot el e de vina ca eu sunt ametita :))))
😀 😀 Pai,cum altfel ? 😀
ii spun…sa sti :))
Spune-i si ai sa vezi ca,se da de gol…iti va sterge un zambet,asa smechereste 😉
:)) iubi al meu e un scump…dar nu e el de vina ca sunt eu uituca 🙂