Porc picant cu legume glazurate la cuptor

De catre   decembrie 13, 2014

Intr-una din zile pe facebook a aparut o tava cu legume deliciose si frumos colorate, tava la care m-am gandit vreo cateva zile pentru ca mi-a placut si mi-a atras atentia.

Mie imi plac legumele in general, cu mici exceptii, dar nu stiam cum vor primi ai mei acest meniu, asa ca am rezolvat problema atasand si o friptura de porc acestor delicioase legume si realizand astfel reteta asta de Porc picant cu legume glazurate la cuptor.

Desi mi-a placut mult cum arata acea poza de facebook, nu am citit reteta ca sa nu ma las influentata  si sa o fac in stilul meu, dar mai apoi am observat ca oarecum avem aceeasi viziune  si ca sa nu va mai tin in suspans…reteta apartine minunatei Laura laurentiu.

1 conopida

1 sfecla mare rosie

4 buc pastarnac

3 morcovi

Chimen seminte

fenicul seminte

sare

piper

boia iute afumata

crema de otet balsamic

3 lingurite miere

Pentru porc:

6 felii pulpa de porc

sos de soia

1 catel de usturoi

turmenic

chimen macinat

boia iute

chilly

Legumele le-am curatat de coaja si le-am taiat in cuburi de marime oarecum egala, conopida am desfacut-o in buchetele.

Le-am condimentat cu sare, piper, boia iute afumata, am zdrobit la mojar semintele de chimen si fenicul si le-am adaugat si pe ele, apoi am adaugat in tava cu legume putin ulei, o cana de apa, am acoperit tava cu hartie de copt inmuiata in apa rece bine stoarsa si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Dupa acest timp, am luat hartia de copt de pe legume. Intr-un castronel am amestecat mierea cu 3 lingurite de crema de otet balsamic si am adaugat acest amestec peste legume si le-am mai lasat 15 minute la cuptor sa se caramelizeze.

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de soia, turmenic, chimen, boia iute si chilly, apoi a 2-a zi am pus-o intr-o tava de cuptor, am adaugat 1 catel de usturoi taiat felii, putin ulei si apa si am dat tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu.

Am lasat-o acoperita pana cand carnea s-a inmuiat, apoi spre final, am luat folia si am lasat carnea sa se rumeneasca putin la suprafata, sa prinda crusta.

Legumele au fost minunate, laudate si mancate cu pofta, Multumesc Laura pentru idee !

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.