Nu mai este deja un secret faptul ca rata este carnea pe care eu o ador, daca e bine gatita si are gust bun as putea manca rata de 3 ori pe zi.
Din pacate nu gasesc asa ceva in pauza de masa de la birou, dar din fericire, atunci cand am timp, pregatesc acasa o rata minunata, aromata si exact pe gustul meu, care sper insa sa fie si pe gustul vostru, Pulpa de rata cu varza rosie si scortisoara.
Am folosit:
2 pulpe de rata
sos soia
crema de otet balsamic
zahar brun
scortisoara
anason macinat
chilly
paprika iute afumata
lapte
Pentru garnitura:
1 varza rosie medie
sare
piper
3 lingurite zahar
2 lingurite otet
Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia, crema de otet balsamic, zahar brun, scortisoara, anason, chilly, boia iute afumata.
Le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile. Dupa acest timp, am scos pulpele din marinata, le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca.
Le-am intors si pe partea cealalta. Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti, le-am transferat intr-o tava de cuptor, am adaugat si marinata in care au stat, putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.
Varza am taiat-o fasii subtiri, am pus-o intr-o cratita cu ulei incins, am adaugat sare, piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.
La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet, apoi am oprit focul.
Pofta mare!

