Pulpa de rata cu varza rosie si scortisoara

De catre   decembrie 13, 2014

Nu mai este deja un secret faptul ca rata este carnea pe care eu o ador, daca e bine gatita si are gust bun as putea manca rata de 3 ori pe zi.

Din pacate nu gasesc asa ceva in pauza de masa de la birou, dar din fericire, atunci cand am timp, pregatesc acasa o rata minunata, aromata si exact pe gustul meu, care sper insa sa fie si pe gustul vostru, Pulpa de rata cu varza rosie si scortisoara.

Am folosit:

2 pulpe de rata

sos soia

crema de otet balsamic

zahar brun

scortisoara

anason macinat

chilly

paprika iute afumata

lapte

Pentru garnitura:

1 varza rosie medie

sare

piper

3 lingurite zahar

2 lingurite otet

Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia, crema de otet balsamic, zahar brun, scortisoara, anason, chilly, boia iute afumata.

Le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile. Dupa acest timp, am scos pulpele din marinata, le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca.

Le-am intors si pe partea cealalta. Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti, le-am transferat intr-o tava de cuptor, am adaugat si marinata in care au stat, putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.

Varza am taiat-o fasii subtiri, am pus-o intr-o cratita cu ulei incins, am adaugat sare, piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.

La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet, apoi am oprit focul.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.