Daca e weekend, inseamna ca gatim mancare buna care sa placa tuturor si pentru ca aveam un piept de porc cu os…m-am gandit ca ar merge bine in cuptor aromat cu fel de fel de condimente si a aparut reteta asta de Piept de porc cu menta si ghimbir.
Am folosit
1,7 kg piept de porc cu os
2 catei de usturoi
3 cm ghimbir
menta
boia
curry
scortisoara
sos soia
sos tabasco
ulei de rapita
Garnitura:
cartofi
boia
sare
curry
dafin
2 linguri ulei
Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi. Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender, boia, curry, sos soia, sos tabasco, menta, scortisoara si am pus marinata peste carne, am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o asa cam o jumatate de ora (o puteti lasa si mai mult daca aveti timp).
Dupa ce carnea s-a marinat, am asezat-o intr-o tava de yena (cu partea mai carnoasa in jos) am pus si restul de marinata peste carne, am adaugat o cana de apa si putin ulei de rapita, am pus o folie de aluminiu deasupra si am bagat-o la cuptor la foc mic pentru 2 ore si jumatate.
Separat am curatat cartofii, i-am taiat in bucati mari, i-am pus intr-o tava cu boia, sare, dafin, curry, am amestecat bine, pt ca toate condimentele sase amestece bine cu cartofii, deasupra am pus 2 linguri de ulei, am pus o folie peste tava si am dat-o si pe ea la cuptor.
Am servit cartofii alaturi de bucati aromate de piept de porc cu os. Simplu ca si preparat dar foarte aromat si bun pentru un pranz in familie.
Pofta mare!
nu ti-e dor la un moment dat si de gustul clasic? m-ai omorat cu condimentele combinate exotic … nu ca ar fi rau …
🙂 Nu.De asta m-am si apucat eu de gatit…ca nu imi placea gustul clasic!!! FF rar mananc mancare traditionala cu gust clasic,tocmai pt ca nu prea imi place!
Ce tare esti , Cristi :)) m-ai amuzat rau de tot :d
Cine e Cristi? RAdu? ca nu inteleg nimic..
Ce combinatii … menta , ghimbir , porc …
Radu , :)) cat esti de tare …
Na , ca l-am si botezat pe Cristi =)) :))
Tare de tot combinatia!
Puuuuuppp