Preparatul acesta desi banal in aparenta…toata lumea face chiftele, am vrut sa il fac deosebit datorita aromelor adaugate si sper ca am si reusit daca ma gandesc care au fost reactiile celor dragi dupa ce au gustat.
Datorita ingredientelor le puteti servi simple, sau..dupa gust le mai puteti adauga o garnitura dar ….ceva usor.
Am folosit:
1 kg carne tocata de porc
500 gr ciuperci
2 catei de usturoi
pudra de mustar
anason macinat
chimen macinat
cuisoare macinate
turmenic
chilly
coriandru boabe
seminte de fenicul
frunze de coriandru
sare
2 oua+3 albusuri
o mana de nuca macinata
2 linguri pesmet
Intr-un castron mai mare am pus carnea, peste ea am pus mai apoi ciupercile si usturoiul date prin blender pentru a le marunti, apoi restul de ingrediente, ouale (sunt suficiente 2 oua, eu am avut albusul si m-am gandit sa il folosesc) si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine frumos.
Boabele de coriandru si semintele de fenicul le-am maruntit putin in mojar inainte de a le adauga.
Am format apoi chiftelutele, aici depinde de imaginatia fiecaruia si puteti face ce forme vreti, sau va plac.
Am incins putin ulei de rapita intr-o tigaie si apoi am prajit pe rand la foc mic chiftelele.
Eu le-am servit cu mustar de Dijon si un sos barbeque, insa pot fi servite si cu o simpla salata.
Pofta mare!
Arata foarte bine …..si eu vreau
Multumesc! 🙂
No comm … :d
Zi scumpicioaso…ca stiu ca vrei sa zici :))))
:)) Nu mai zic nik … is cu frana de mana trasa .
De ce draga mea? Aici esti libera sa spui ce vrei…nu te cenzurez :)))))))
Desi…presupun ca vrei sa spui ca sunt prea multe arome pt tine…sau ?!
Disteaptooooooooooooooooooo … cum li stii tu pi toate 🙂
eh…ce sa fac…imi cunosc bine cititorii blogului 🙂
Muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah …
te pupic scumpo!!!!!!!!!!!
Io mai mult si mai tare 🙂
🙂
Imi place prezentarea:)
Multumesc doamna! 🙂