Prajitura cu visine si bezea

De catre   august 24, 2014
2 votes

DSCN7991        DSCN7986      DSCN7979     DSCN7993

Prajitura asta cu bezea cred ca daca ar fi sa facem un sondaj,ar fi pe primul loc in topul preferintelor tuturor,daca nu,macar in top 3,desi eu nu am auzit pana acum pe cineva care sa nu o adore 🙂 E o prajitura simpla as spune,dar foarte aromata si extrem de buna la gust,pe care eu o fac de cate ori am ocazia,cu tot felul de fructe,reteta de baza,ramanand aceeasi.

Am folosit pentru blat:

8 galbenusuri

20 linguri zahar

20 linguri ulei

20 linguri lapte

24 linguri faina

2 plicuri praf de copt

Umplutura:

800 gr visine fara samburi

3 linguri zahar,esenta vanilie

Pentru bezea:

8 albusuri

14 linguri zahar

un praf sare

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile impreuna cu zaharul le-am amestecat bine de tot pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina si praful de copt,am amestecat bine si aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o tava tapetata cu ulei si faina si am dat la copt.

Visinele le-am taiat marunt si le-am pus la foc impreuna cu zaharul si esenta de vanilie si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si zeama lasata de visine a scazut aproape complet,apoi le-am dat deoparte la racit.
Dupa ce blatul s-a copt putin mai bine de jumatate,am adaugat peste el visinele si albusele batute spuma tare cu zahar,am nivelat bezeaua si am dat din nou tava la copt pana cand bezeaua s-a rumenit usor deasupra.

Am scos apoi tava din cuptor si dupa ce prajitura s-a racit complet am portionat-o in cubulete si…… 🙂

Pofta mare!

DSCN7991

4 Comentarii despre “Prajitura cu visine si bezea

  1. Savu

    Nu inteleg din lingurile tale cantitatea exacta (fiecare cu lingura lui, nu-i asa?). La fel, nu inteleg la ce temperatura trebuie intrdusa tava ptima sau a doua oara. Si chiar ar trebui sa deschid din cand in cand si sa estimez cand e facuta mai mult de jumatate (esta tare greu pt prima data sa imi dau seama cum arata complet facuta, dar sa estimez mai mult de jumatate). Cred ca tie iti iese, dar nu asta e metoda prin care o predai, mai degraba cea prin care te lauzi!

    1. dana Autorul articolului

      Eu cred ca o lingura…e o lingura nimic spectaculos,ideea e ca lingura cu care masori zaharul,sa o folosesti si la restul ingredientelor…aceeasi marime ca sa zic asa.Ca se estimezi in primul rand daca e facuta,sti si tu ca bagi o scobitoare si daca ramane curata,inseamna ca e coapta,la fel si cu aproximarea referitoare la faptul ca e facuta jumatate…e totul aproximativ,bagi o scobitoare,si vezi ca aluatul s-a copt putin dar nu ramane chiar curata scobitoarea,atunci aproximezi ca e facuta jumatate.Cred ca oricine stie ca un aluat complet facut este cel care nu ramane pe scobitoarea pe care o bagi in el pt a-l verifica.De laudat….nu am de ce sa ma laud,blogul asta e locul in care eu imi strang retelele,e „copilul”meu dar nu intentionez sa ma laud cu el 🙂 Cat despre tine…cred ca poti intreba atunci cand ai neclaritati,fara a fi rautacioasa…cred ca ai avea mai multe de invatat asa 🙂

      1. carmen cristea

        din mai multe retete eu am ales reteta asta pentru ca mi s-a parut f simpla.multumesc,a iesit f buna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *