Ursuleti cu gem de gutui

De catre   noiembrie 16, 2013

Am vazut aseara o poza in care era ceva asemanator cu ce am facut eu si anume niste ursuleti din aluat…eu stiu despre mine ca nu prea sunt talentata la design, doar la crearea gustului insa, am zis ca daca nici un ursulet din aluat nu pot face…ma las de bucatareala :). Recunosc ca puteau fi si mai aratosi dar, fiind prima oara eu sunt tare mandra de ursuletii mei si cei dragi mie, i-au laudat si le-am si inveselit putin ziua.

Am folosit:

1 kg faina

2 plicuri drojdie uscata

600 ml apa calduta

200-250 gr zahar

dulceata de gutui

Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi), intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa, o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva si in apa ramasa am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce drojdia s-a umflat putin, am adaugat-o peste faina, am adaugat treptat si apa si am framantat foarte bine aluatul, pana cand nu s-a mai lipit de mana.

L-am lasat apoi la caldura sa dospeasca aproximativ 2 ore.

Dupa procesul de dospire, am tapetat masa din bucatarie cu faina, am rupt bucati din coca formata si am inceput sa creez ursuletii.

In cap si in burtica le-am pus dulceata de gutui. Pentru ca mi-am dat seama foarte tarziu ca nu am stafide (pentru ochi si gurita), am folosit cateva seminte de in.
Dupa ce i-am format pe toti, i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, i-am uns cu un ou batut (daca ii faceti de post, nu ii mai ungeti cu ou) si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Nu e asa ca sunt simpatici?! 🙂

Pofta mare!

9 Comentarii despre “Ursuleti cu gem de gutui

  1. Calzoncillos Calvin Klein

    Thank you a lot for sharing this with all of us you really recognise what you are speaking approximately! Bookmarked. Please also talk over with my site =). We can have a link trade agreement among us

  2. Zapatillas Salomon Running

    I just like the helpful information you provide on your articles. I will bookmark your weblog and test again here regularly. I am rather certain I’ll be told many new stuff proper here! Good luck for the next!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.