Tort cu fructe de padure

De catre   noiembrie 24, 2013

Pentru ca ieri a fost o zi speciala in familie, a fost ziua mamei lui Iubi, m-am gandit sa ii fac un tort bun si racoros si am creat asadar acest Tort cu fructe de padure.

Aveam materia prima in congelator asa ca…am trecut la treaba. Totodata am profitat si de ocazie pentru a-mi proba noul mixer, pentru ca de ceva vreme avandu-l stricat pe al meu am si uitat ce repede si bine se face treaba cu un asemenea ajutor in bucatarie.

Am folosit pentru blat:

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

1 plic praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

5 linguri ulei

Pentru crema:

500 gr fructe de padure congelate

200 ml frisca

350 ml iaurt 0% grasimi

6 foi gelatina

200 gr zahar

Blatul: Am separat galbenusurile de albus, galbenusurile le-am  batut bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul, am adaugat apoi peste ele ulei, faina, praf de copt am amestecat totul bine si le-am lasat putin deoparte.

Am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi cu o lingura am incorporat pe rand albusul in amestecul de galbenusuri.

Am pus blatul la copt pana a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a racit complet am trecut la crema: intr-o cratita am pus la foc mic fructele congelate si zaharul si le-am lasat sa fiarba. Le-am zdrobit cu blenderul, apoi am inmuiat gelatina in apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi am introdus-o in cratita cu fructe zdrobite, am amestecat bine pentru a se topi si apoi am dat fructele la rece.

Intr-un castron am batut frisca tare, apoi am adaugat peste ea si iaurtul si am amestecat mai departe.

Crema aceasta am combinat-o cu fructele zdrobite, am omogenizat si am turnat-o apoi in forma peste blatul de tort si am dat la rece cateva ore pana cand gelatina si-a facut treaba si s-a inchegat totul foarte bine.

Am pastrat pentru ornat cateva fructe si ceva frisca si a iesit ce se vede mai jos:)

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.