Savarine

De catre   iulie 21, 2013

Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose 🙂

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati de pe Bucataras (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire 🙂

Am  folosit pentru aluat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri pesmet

2 linguri faina

sare,esenta vanilie

Pentru sirop:

400 gr zahar

600 ml apa

esenta visine

Pentru crema:

200 ml frisca

200 gr branza ricotta

75 gr unt

100 gr zahar vanilat pudra

Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma.

Am adaugat apoi pesmetul, faina si am amestecat, apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru  briose asezate in tava. Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.

Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.

Crema: Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat, apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.

Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min, le-am lasat sa se raceasca, la fel si siropul, apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel.

Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca. Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.

Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

Pofta mare!

24 Comentarii despre “Savarine

  1. Diana

    Ihi , placeeeeeeeeeeeeeeeeeee … asa ca rogu-te , trimite si la mine farfuria aia cu carouri , ti-o voi returna (daca era rosie , puteai sa-ti iei adio de la ea ) :)):))
    Ms frumos Dana , imi vor face ziua frumoasa si-ti doresc si tie la fel . Pupiiiici .

    1. danaszocs

      Multu Dia! A fost prima data cand am facut…ne mai specializam pe parcurs 🙂 eventual ar trebui sa imi iau o tava pt savarine ca eu le-am facut in cea de briose :)) dar au fost buneeee. Nu mai am ca iubi…a avut grija de ele 🙂
      Te pupacesc!

  2. Diana

    Lasa , trimite-le tu la mine pe primele pe care le faci si nu le voi gasi niciun cusur :d .
    Daca dumnealui i-au placut , inseamna c-au fost super , bv , bv … si a fost prima data , uuuuuuuuu .
    Nici eu n-am formele speciale nici ptr savarina , nici ptr colac secuiesc ( nu stiu sa scriu kurtos colacs , iti las tie sarcina asta :))) , n-am nici masina de inghetata , eu care-s o devoratoare de-asa ceva … si cred ca-mi mai lipsesc multe … si doar tot am achizitionat cam tot ce mi-am dorit , dar tot mai vreau .
    Hai ca te pupicesc din nou , fata …

    1. danaszocs

      🙂
      Masina de inghetata nu am dar nici nu imi trebuie ca ma descurc cu manutele din dotare de restul…bani sa fie ca as avea ce cumpara prin bucatarie cu ei 🙂
      Sa ai o zi frumoasa Di!! 🙂 Pupici!

  3. Diana

    Ai dreptate , dar ce zici de minunea aia de oala electrica (reclama de la top-shop , ruda taigaii DRY COOKER) , la pretul de 300 de lei ? mie una , chiar mi-ar placea sa nu mai stau 4 ore cu prepararea carnii de vita … etc , etc …
    Iar iti trimit pupici , Danuta deaga !

    1. danaszocs

      Nu stiu poala asta.Stiu insa ca dry coocker nu mi-as lua,de astalalta nu stiu dar daca ii face reclama aceeasi persoana ca si la dry coocker nu o vreau :))
      pupici!!

  4. Diana

    Ar fi minunat sa gateasca de-acolo :)) este ffff buna (cred … si spun si cele care o utilizeaza) , dar eu am cumparat-o deoarece Bahmuteanca spunea ca cine n-are asa ceva , nu-i gospodina … asa ca … :)):)) .
    Te imbratisez si azi , Danuta !

    1. danaszocs

      Da…ce sa zic…eu tocmai ca e aia in reclama nu m-am gandit vreodata ca as vrea asa ceva :)))) o detest pe fiinta aia mi se pare vulgara si banala :))
      Si prefer sa spuna ea ca nu sunt gospodina si cei din jurul meu sa spuna altceva ,conteaza mai mult pt mine parerea alor mei.
      Te pup draga mea!

  5. Diana

    Dana , nici mie nu-mi place piranda :)) eu glumeam …. dar abia astept sa-mi fac un drum pana la Bc , la unul din magazinele lor , sa vad produsele si atunci ma voi hotara .
    Azi am vz ceva si mai grozav – oala sub presiune Delimano (mie nu mi-au placut niciodata aceste oale , asa ca n-am avut decat una singura in toata viata mea) , m-ar incanta si asta , doar ca-i cam piperata :))
    Hai , pupici si PM sa-ti fie perfect !

    1. danaszocs

      Delimano sunt cam scumpi..stiu ca dadeau odata ceva puncte in Selgros pt reducere la oale dar nu m-au tentat. Eu nu prea sunt cu oalele…mai mult electrocasnice.
      Pupici draga,sa ai o seara faina!

    2. george

      am eu una primita cadou,folosita cu capac o singura data si fara capac de 3-4 ori. Perfect functionala si impecabila estetic. 250 ron plus Posta

  6. Diana

    Buna dimi , fata frumoasa si harnica !
    Ce faci , cum esti ?
    De ce nu-ti plac oalele ???? tu in ce gatesti ?:d Mda , scump Delimano , dar merita banii , ca doar nu sunt ca acelea de unica folosinta :))
    Am fost si eu inebunita o perioada dupa electrocasnice si mi le-am cam achizitionat , acum ma preocupa tot ce-i ceramica , sau cu ceramica …
    Zi frumoasa sa ai , Dana !

    1. danaszocs

      Neata draga mea! Sunt…ok, ca intr-o zi de munca 🙂 astept weekendul. Nu zic ca nu imi plac oalele dar nu sunt asa innebunita sa imi iau oale,mai mult poate castroanele ma obsedeaza pe mine…na fiecare cu pasarelele ei :))
      Te pup si sa ai o zi delicioasa!! 🙂

  7. Diana

    Buna dimi , Dana !
    Observ ca ieri n-ai mai intrat …
    Zi frumoasa si fara canicula !

    1. danaszocs

      Neata draga mea!
      Am intrat ieri si ti-am raspuns cu oalele :))
      O zi minunata sa ai…poate ne mai intalnim si pe bucataras 🙂
      Te puup!!

      1. Diana

        Neata ! Wk de vis sa ai …
        Stau tare rau cu timpul , abia am timp sa-mi citesc mail-urile si pe bucataras intru sa felicit pe cineva , daca este vreun sarbatorit …

        1. danaszocs

          Neata Draga mea! pai cu ce esti asa ocupata?
          Offf abia astept weekendul ca sunt si eu rupta de oboseala dar…asta e 🙂
          Te pupic! Sa ai o zi minuntata si un weekend de vis!! 😡

  8. Diana

    Intr-o casa cu ceva curte si pasari si catei , este mereu treaba (daca vrei sa faci)… nici tanara nu prea mai sunt , mai Dana … si nici cu sanatatea n-o duc mai bine , ma oboseste destul de mult diabetul asta .
    Eu nu mai zic nik de wk , la mine toate zilele-s la fel , functionez rotund ca un motor german
    Wk odihnitor sa ai , fata draga !

    1. danaszocs

      Cred ca e tare frumos la tine acolo cu atatea animalute :), Ai grija de sanatate ca e cea mai importanta si mai pune si pe cei mai tineri la treaba nu munci singurica…
      Un weekend minunat sa ai!!!!!!!!!!!
      pupici!!!!!!!!!!!!!

Dă-i un răspuns lui george Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.