Piept de porc caramelizat in lichior de portocale

De catre   septembrie 14, 2014

Desi nu sunt o mare mancatoare de carne,cand vine vorba de piept de porc treaba se schimba putin pentru ca rezist cu greu tentatiei de a-l gati in primul rand si mai apoi si de a-l manca.

Pieptul de porc gatit astazi, am ales sa-l caramelizez in lichior de portocale, cu scortisoara si a capatat o aroma desavarsita.

Am folosit:

4 bucati piept de porc cu os

sos soia

boia

curry

1 lingurita 5 spices

lichior de portocale cu scortisoara

usturoi

iaurt

cuscus

ulei de masline

sare

Am pus pieptul de porc la marinat inca de ieri dimineata in sos soia, lichior de portocale cu scortisoara, boia, 5 spices si un praf de curry.

L-am lasat la frigider peste noapte si asta s-a simtit in consistenta lui care a fost extrem de frageda si s-a si gatit repede.

Astazi am incins cuptorul si am asezat bucatile de carne intr-o tava, impreuna cu marinata in care au stat peste noapte si le-am dat la cuptor la foc foarte mic pentru aproximativ o ora.

Dupa ce bucatile de carne s-au patruns bine, am mai turnat peste ele putin lichior de portocale cu scortisoara, si un mujdei facut cu usturoi, ulei de masline, iaurt si sare.

Am bagat iarasi tava la cuptor la foc iute pentru inca 10-15 minute, pana cand bucatile s-au caramelizat frumos.

Ca si garnitura am ales sa fac un cuscus simplu, inmuiat in apa clocotita cu sare si apoi asezonat cu ulei de masline si putin busuioc…simplu, aromat si foarte gustos.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.