De obicei nu imi place sa reproduc intocmai o reteta pentru ca mereu simt nevoia ca reteta sa poarte amprenta mea insa, in acest weekend am facut 2 deserturi (acesta este unul dintre ele) la care am respectat retetele fara sa schimb ceva…ma rog nu semnificativ caci am adaugat de la mine esenta de portocale 🙂
Uitandu-ma mereu la emisiuni culinare am descoperit un Chef pe numele lui James Martin care gateste atat feluri principale cat si deserturi si mi-am notat odata aceasta reteta a lui, careia el ii spunea Fondant de ciocolata.
Cautand mai apoi pe prietenul Google am vazut ca acestui desert i se mai spune si Sufleu de ciocolata sau…mai pretentios Moelleux au chocolat si m-am gandit sa incerc si eu…a fost intr-adevar un desert rafinat dar pe care nu l-as face mereu…
Am folosit:
200 gr cioclata amaruie 70%
200 gr unt
300 gr zahar
6 oua
100 gr faina
esenta de portocale
putin pesmet pentru tapetat formele
Am topit la bain marie untul cu ciocolata, separat am batut bine ouale cu zaharul pana cand si-au marit volumul si compozitia a devenit aerata. Dupa ce ciocolata s-a topit si racit putin am adaugat in ea esenta de portocale, apoi am adaugat-o peste oua si am amestecat usor, am adaugat apoi faina si am mixat pana cand aceasta s-a incorporat bine.
Am incalzit in prealabil cuptorul pentru a fi pregatit din timp pentru deliciosul meu desert cu ciocolata.
In 12 forme de briose (din aluminiu) am pus cate putin ulei si am tapetat cu pesmet apoi le-am umplut cam trei sferturi cu aluatul meu si le-am introdus in cuptor pentru 10 minute.
Dupa ce timpul a expirat, le-am verificat marginile si erau intarite, asa ca am considerat ca e gata desertul meu ciocolatiu.
Am scos cu grija fondantul din forma si am servit cu cateva bucati de zmeura alaturi si menta pentru decor.
Pofta mare!
Ooooooooooooooo , te-ai intrecut pe tine , Dana …
Multumesc tare Dia! Am zis sa mai schimbam un pic si sa trecem la next level 🙂