Cotlet de porc cu fenicul si legume la cuptor

De catre   august 2, 2014

Pentru ca imi place tare mult bucataria imi plac si experientele noi si ori de cate ori gatesc ceva incerc sa fac altfel decat pana atunci si asa am creat si aceasta reteta de Cotlet de porc cu fenicul si legume la cuptor.

Am folosit:

o bucata cotlet porc

1 lingurita boia iute

1 lingurita curry praf

sos de soia

1 lingurita seminte de fenicul

1 capatana brocoli

1 capatana conopida

3 morcovi

2 catei de usturoi

1 lingura unt+1 lingura ulei

Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia, boia, curry si l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore.

Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime conopida si brocoli, iar morcovii i-am taiat in bucati de aproximativ 3-4 cm.

Am asezat intr-o tava cotletul de porc pe mijlocul tavii, iar  de jur imprejurul lui am asezat legumele.

Am presarat peste legume si putina sare, am taiat felii usturoiul si l-am pus in tava, untul si uleiul, semintele de fenicul le-am zdrobit putin in mojar si le-am presarat peste legume si carne iar deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa si apoi stoarsa.

Cu ajutorul hartiei de copt,  am sigilat bine tava pentru ca sa se patrunda bine atat legumele cat si carnea.

Cu 10-15 minute inainte de a opri cuptorul am luat hartia de copt si am ras peste legume putina branza afumata si am dat tava la cuptor pentru ca branza sa se topeasca si sa faca o crusta buna si frumoasa peste carne si legume.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.