Coaste lipicioase la cuptor, cu scortisoara

De catre   noiembrie 29, 2014

Mie imi plac coastele extrem de mult desi nu ma declar a fi o mare carnivora in general, dar daca e cu coaste de porc, greu rezist tentatiei.

Daca mai este si vorba sa ne murdarim pe degete si coastele sa fie dulci, lipicioase si extrem de bine facute atunci chiar ma declar fericita si incantata.

Recunosc cu regret insa, ca doar eu le fac asa cum trebuie, gustoase, bine facute, cu carnea care ti se topeste in gura, desi am incercat sa mananc si prin oras, m-au dezamagit si nici nu mai incerc.

Am folosit:

4 coaste proaspete de porc

sos soia

1 lingura zahar brun

otet de orez

scortisoara

lapte

Am marinat coastele de cu o seara inainte in sos de soia, zahar brun, otet de orez.

Am presarat peste ele pentru un plus de aroma si scortisoara si le-am bagat la frigider. Astazi le-am lasat inainte de a le gati sa ajunga la temperatura camerei si intre timp am incins cuptorul apoi le-am bagat in cuptor la foc potrivit, impreuna cu marinata si ceva lapte dulce.

Le-am lasat sa se patrunda bine si le-am scos din cand in cand pentru a le mai hidrata cu sosul din tava, sa le pastrez zemoase si lipicioase.

Am servit alaturi de coaste o salata de ridiche alba cu otet, sare, ulei de masline si o lingurita de chutney de smochine, facut cu ceva vreme in urma, dulce, bun si delicios.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.