Am pregatit ieri un delicios desert, Cheesecake cu capsuni, usor si rapid, cu ingrediente putine, dar cu un gust minunat pe care va invit sa il incercati si cu siguranta va va placea ce iese in final.
Am folosit pentru blat:
400 gr biscuiti simpli
250 gr unt
Pentru crema:
200 gr branza slaba de vaci
200 gr branza Philadelphia
250 gr Branza Ricotta
150 gr capsuni (congelate)
4 linguri faina
3 oua
4 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
Pentru glazura:
600 gr capsuni (congelate)
gelatina
3 linguri zahar
Blatul: Am zdrobit cu ajutorul blenderului toti biscuitii (mie din 400 gr biscuiti mi-au iesit 2 cheesecake-uri, asa ca daca faceti doar 1 cheesecacke puteti folosi cantitatile, la jumatate), am adaugat apoi peste biscuitii zdrobiti untul la temperatura camerei si am amestecat bine cu mana pentru a omogeniza compozitia.
Odata amestecati bine biscuitii cu untul, am impartit in 2 parti egale compozitia si am pus-o in 2 forme de tort, pe care le-am bagat la cuptorul incins aproximativ 7 minute.
Crema: Am batut bine ouale cu zaharul si esenta, apoi am adaugat branza si am omogenizat totul, iar la final am adaugat faina si capsunile taiate marunt.
Am asezat compozitia peste blatul din biscuiti si am dat-o apoi la cuptor pentru aproximativ 40 minute, pana cand compozitia este ferma pe margini si are aspect si consistenta gelatinoasa in mijloc.
Glazura: Intr-o craticioara am pus capsunile si zaharul, am adaugat aproximativ 10 ml apa si am lasat la foc mic pana cand capsunile s-au inmuiat si au inceput sa se sfarame usor si compozitia s-a legat ca o dulceata.
Am folosit blenderul pentru a obtine o glazura fina si lafinal, am adaugat gelatina si apoi am dat glazura la racit.
Dupa ce prajitura scoasa din cuptor s-a racit, am adaugat peste ea glazura si ea racita intre timp si apoi am bagat prajiturile la firigider pentru 4 ore. Dupa acest timp, odata prajitura racita complet se poate servi cu moderatie.
Pofta mare!
Minunat !
Multumesc scumpa mea!
Esti bine?
te pup!