Pastrav cred ca nu am mai mancat din copilarie si in urmatorii 4-5 ani nici nu cred ca voi mai manca datorita oaselor multe si mici pe care le-am cules din el dupa gatire
Dincolo de acest disconfort…relativ bun la gust dar prefer dorada sau bibanul de mare totusi.
Am folosit:
2 pastravi
6 felii de lamaie
2 tulpini de telina apio
o conopida
sare
boia
curry
ulei de masline
Pastravii i-am cumparat eviscerati asa ca mare treaba cu ei nu am avut, decat sa ii spal si sa ii frec cu putina sare pentru a elimina mucusul ala de pe pielea lor.
I-am uscat apoi bine cu prosoape de hartie si i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei de masline.
Am taiat telina apio in bucatele mici si am introdus cateva in burta pestilor, am pus si cate 3 felii de lamaie in fiecare peste, pentru aroma.
I-am sarat, am stors putina lamaie deasupra si i-am dat la cuptor acoperind tava tot cu hartie de copt inmuiata bine in apa rece si stoarsa. I-am lasat sa se faca la foc mic pana cand ochii lor au devenit albiciosi si tulburi.
Conopida am separat-o in buchetele potrivite ca si marime si am oparit-o in apa cu sare 1-2 minute, apoi am scurs-o bine de apa si am tras-o putin la tigaie cu telina apio, usturoi, ulei de masline si putina boia cu curry.
Eu zic ca e un pranz delicios exceptand oasele pastravului care au fost nenumarate si extrem de mici, in rest a fost chiar gustos, dar pentru gustul meu cu o carne cam seaca care fara lamaie nu ar avea nici un gust.
Pofta mare!
Vreau si eu Danuta!!
Hai iepuras…la masa!! 🙂