Pentru ca ne place tare mult prajitura aceasta cu bezea moale, o fac de cate ori am ocazia, cu diverse fructe si arome pentru ca mereu iese tare gustoasa.
Astazi, daca tot am facut semifredo si am ramas cu 8 albusuri, m-am gandit sa le folosesc la aceasta Prajitura cu fructe si bezea mai ales ca nu mai facusem cam de mult asa o prajitura.
Am folosit pentru aluat:
8 oua
20 linguri ulei
24 linguri faina
16 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri praf de copt
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
200 gr fructe de padure congelate
150 gr nuca de cocos
50 gr stafide
2 mere rase
3 pastai de cardamon
4 linguri zahar
Pentru bezea:
8 albusuri
16 linguri zahar
Blatul: Am separat galbenusurile de albus, am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta, pana cand si-a dublat volumul, am adaugat apoi uleiul, faina si praful de copt, am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.
Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri, am pus totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor 15 minute pana cand aluatul a fost aproape copt.
Fructele le-am pus intr-o craticioara la foc impreuna cu semintele de cardamon si zaharul si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat, am adaugat apoi stafidele, nuca de cocos, am mai lasat 2-3 minute apoi am dus cratita la racit.
Albusurile pentru bezea, le-am batut spuma tare cu un praf de sare, am adaugat apoi zaharul si am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit.
Dupa ce blatul a fost aproape copt, am scos tava din cuptor, am pus peste blat fructele si apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.
Am taiat prajitura abia dupa ce s-a racit complet pentru a nu o strica.
Pofta mare!