Trandafiri din aluat cu branza dulce si cirese

De catre   iunie 9, 2014

Dupa un model postat pe facebook de o prietena, careia ii si multumesc pentru ca mi-a dat o idee buna, am incercat si eu un desert rapid cu foietaj, branza dulce si cirese, Trandafiri din aluat cu branza dulce si cirese.

Am folosit:

1 pachet foietaj dreptunghiuri (de la Auchan)

10 cirese

250 gr branza dulce

50 gr branza ricota

coaja rasa de la o lamaie

nucosara rasa

2 pliculete zahar vanilat

vanilie

3 linguri zahar

2 oua si 1 albus

1 galbenus pentru uns trandafirii

Am decongelat aluatul dar nu chiar de tot, doar cat sa fie usor de manevrat, dar sa nu fie foarte moale.

Intr-un castron am pus branza, ouale, zaharul, nucosara, vanilia, coaja de lamaie si am amestecat bine pentru a omogeniza intreaga compozitie.
Ciresele le-am taiat in jumatati, am scos samburii si apoi fiecare jumatate de cireasa am taiat-o in feliute pe care apoi le-am amestecat cu branza.

Am luat un dreptunghi/patrat de aluat, l-am crestat la colturi, in mijloc am pus o lingura de umplutura, am adunat apoi pe rand laturile si ultimele 2 laturi le-am dat cu galbenus pe interior pentru a sta lipite si pentru ca trandafirul sa nu se desfaca la copt.

Am uns cu galbenus la exterior trandafirii si i-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.

Simplu, bun si de efect.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.