Aperitiv salata cu ciuperci de padure si maioneza

De catre   noiembrie 10, 2013

Pentru ca tot plangeam eu ca mi-e pofta de ciuperci de padure, am primit de la cineva o punguta cu ghebe congelate, initial am crezut ca sunt intregi si ma gandeam la o bunatate de ciulama, insa dupa decongelare am constatat ca sunt tocate foarte marunt asa ca am schimbat planul din mers si am facut o Salata de ghebe.

Am folosit:

o mana de ghebe tocate marunt

1 catel de usturoi

1 ou

sare

1 lingrita mustar

300 ml ulei

Ghebele le-am lasat sa se decongeleze bine, de seara pana dimineata, apoi le-am scurs bine de apa.

Intr-un borcan de 800 gr am pus 1 ou, 300 ml ulei, 1 lingurita mustar si sare am introdus blenderul de mana si am facut o maioneza rapida cu mai putin colesterol decat cea facuta numai din galbenus.

Am amestecat mai intai la fundul borcanului, apoi pe masura ce maioneza se forma am ridicat usor cate 1 cm blenderul pana cand tot uleiul s-a incorporat foarte bine si am obtinut o maioneza ferma (statea ff bine si cand am intors invers borcanul).

Intr-un castron am pus ciupercile scurse bine de apa, maioneza si usturoiul, am amestecat si gata salata de ciuperci.

Un aperitiv rapid si foarte bun.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Aperitiv salata cu ciuperci de padure si maioneza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.