Pentru ca tot plangeam eu ca mi-e pofta de ciuperci de padure, am primit de la cineva o punguta cu ghebe congelate, initial am crezut ca sunt intregi si ma gandeam la o bunatate de ciulama, insa dupa decongelare am constatat ca sunt tocate foarte marunt asa ca am schimbat planul din mers si am facut o Salata de ghebe.
Am folosit:
o mana de ghebe tocate marunt
1 catel de usturoi
1 ou
sare
1 lingrita mustar
300 ml ulei
Ghebele le-am lasat sa se decongeleze bine, de seara pana dimineata, apoi le-am scurs bine de apa.
Intr-un borcan de 800 gr am pus 1 ou, 300 ml ulei, 1 lingurita mustar si sare am introdus blenderul de mana si am facut o maioneza rapida cu mai putin colesterol decat cea facuta numai din galbenus.
Am amestecat mai intai la fundul borcanului, apoi pe masura ce maioneza se forma am ridicat usor cate 1 cm blenderul pana cand tot uleiul s-a incorporat foarte bine si am obtinut o maioneza ferma (statea ff bine si cand am intors invers borcanul).
Intr-un castron am pus ciupercile scurse bine de apa, maioneza si usturoiul, am amestecat si gata salata de ciuperci.
Un aperitiv rapid si foarte bun.
Pofta mare!
Mmmm , maine imi aduce tata si mie , cred ca fac si eu ca imi place!
Mie mi.a parut rau ca erau macinate..le.as fi vrut intregi…