Rulada cu crema ganache, un desert apetisant

De catre   noiembrie 3, 2013

Cred ca cel mai greu mi-a fost pana m-am invatat cu ruladele astea dulci, inainte imi era cam frica sa le fac pentru ca mereu credeam ca se rupe blatul, insa acum dupa cateva rulade facute, am vazut ca nu e asa complicat si au inceput chiar sa imi placa asa ca le fac mereu cu fel de fel de creme si umpluturi, iar ai mei nu pot decat sa se bucure mai ales ca dulciurile la noi nu rezista multa vreme 🙂

Am folosit pentru blat:

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri faina

esenta de vanilie

Pentru crema ganache:

200 gr ciocolata amaruie

200 ml frisca

20 gr unt

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri, le-am batut spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul, apoi am adaugat peste galbenusuri  faina si esenta, am amestecat bine.

La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa, aluatul meu s-a copt foarte repede, cam 12-15 minute, insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt, l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors, am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema ganache: am incalzit frisca foarte bine, am adaugat untul si apoi ciocolata taiata bucati, am luat de pe foc oala, am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet si s-a omogenizat tot amestecul, apoi am lasat-o la racit pana s-a ingrosat si am putut sa umplu rulada cu ea.

Am lasat rulada apoi la frigider cam o ora inainte de a o taia.

Pofta mare!

2 Comentarii despre “Rulada cu crema ganache, un desert apetisant

  1. Diana

    Imi plac ruladele dar n-am facut nici eu niciodata … ma inciti sa incerc in sfarsit :d
    Sapatamana frumoasa , fata harnica !

    1. danaszocs

      Scumpa mea,si eu credeam ca a face rulada e ff complicat insa cu aluatul asta e foarte simplu ,aluatul e usor elastic si nu se rupe,iar ca si umplutura poti folosi orice iti place!
      Te pup draga mea!

Dă-i un răspuns lui Diana Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.