Pulpe de pui cu piper, scortisoara si cuscus

De catre   august 10, 2014

Aceasta reteta, Pulpe de pui cu piper, scortisoara si cuscus, am visat-o azi noapte, asa ca astazi pentru pregatirea mesei mi-a fost oarecum simplu sa raspund la intrebarea…” ce sa mai gatesc azi?”.

Nu stiu daca exista acest preparat, daca cineva a mai incercat aceasta combinatie, dar acum dupa ce l-am facut va incurajez sa o faceti pentru ca e tare aromat si bun.

Am folosit:

7-8 pulpe de pui dezosate

1 lingurita piper negru

1 lingurita scortisoara

1/2 ardei iute rosu

sare

ulei

Garnitura:

Cuscus

apa

sare

ulei de susan

Am marinat pulpele de pui cu piper negru, scortisoara, felii de ardei iute rosu si putina sare.

Apoi le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inmuiata in apa rece si stoarsa bine.

Am pus peste pulpe cativa stropi de ulei, am acoperit cu hartie de copt, la fel inmuiata in apa si am dat la cuptor la foc mic pana cand pulpele s-au patruns.
Pentru ultimele 10 minute de stat la cuptor am indepartat hartia de copt de deasupra pentru ca pulpele sa se rumeneasca putin.

Ca si garnitura am ales cuscus si pentru ca se prepara foarte repede dar si pentru ca este delicios.

Intr-un castron am pus o masura de cuscus, apoi peste am turnat apa clocotita cu sare cat sa il acopere, am pus un capac si am lasat 5 minute pana cand cuscus-ul s-a inmuiat.

Am pus apoi cativa stropi de ulei de susan pentru aroma  si…gata masa.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.