Am avut o saptamana obositoare asa ca mi-a prins tare bine sa ma joc putin prin bucatarie, astazi a cam fost pentru mine ziua experimentelor culinare si am pregatit Pui cu garam masala si cuscus in doua culori.
Ca de obicei in weekend mi-am inceput dimineata cu o plimbare la piata de unde am luat cateva legume proaspete dar, plimbarea m-a si ajutat sa imi fac o idee despre ce urma sa gatesc la pranz 🙂
Am folosit pentru friptura:
1 pui intreg
2 lingurite garam masala
2 lingurite chimen macinat
1 lingurita chilly
sos de peste
ulei de porumb
2 stelute de anason
Pentru cuscus:
2 masuri cuscus
4 masuri apa
sare
1 sfecla rosie
Puiul l-am pus intr-un castron si l-am marinat cu garam masala, chimen, chilly, ulei de porumb, sos de peste.
L-am lasat la marinat aproximativ 2 ore, apoi am pus in el 2 stelute de anason, am asezat puiul pe o coala mare de hartie de copt, am turnat si marinata in el, am inchis bine hartia, l-am pus intr-o tava si l-am dat la cuptor la foc mic pentru o ora si jumatate.
Dupa acest timp am scos hartia de copt si l-am mai lasat 30 minute sa se rumeneasca frumos.
Cuscus-ul: Am pus in 2 castroane cate o masura de cuscus, am pus la foc 2 craticioare cu apa si sare, iar in una dintre ele am pus si o sfecla rosie taiata felii mari si am lasat apa sa se infierbante bine.
Cand apa s-a infierbantat, am pus-o peste cuscus, scotand sfecla care a colorat frumos apa.
Am obtinut astfel aceeasi garnitura in 2 culori, pe care mai apoi cu ajutorul unui inel de inox, am asezat-o in straturi in farfurie si mi s-a parut ca arata tare bine. Voi ce parere aveti? 🙂
Am servit puiul la cuptor cu cuscus alaturi de o salata de vara cu rosii, castraveti si salata verde.
Pofta mare!