Desert cu visine, banane si apa de trandafiri

De catre   iunie 22, 2014

Plecand de la ideea prajiturii cu fructe si bezea un pic modificata, am creat si eu astazi aceast Desert cu visine, banane si apa de trandafiri, experiment asupra caruia am de gand sa revin la un moment dat pentru a-i aduce cateva imbunatatiri.

Pentru moment s-a mancat deci, a fost un experiment reusit  dar sunt sigura ca ar putea fi o reteta imbunatatita.

Am folosit:

8 oua+2 albusuri

8 linguri zahar

8 linguri ulei

9 linguri faina

2 plicuri praf de copt

2 linguri apa de trandafiri

500 gr visine

2 banane

ciocolata neagra rasa

esenta de vanilie

Am separat galbenusul de albus, galbenusurile le-am amestecat bine cu zaharul, apa de trandafiri si esenta de vanilie pana cand si-au dublat volumul.

Am adaugat apoi uleiul, faina si praful de copt si am omogenizat compozitia.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, apoi le-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Am pus acest blat la copt pana cand a fost copt aporoape complet, apoi l-am scos, am adaugat deasupra visinele curatate de samburi si bananele taiate cubulete, date prin cele 2 albusuri batute usor…nu chiar spuma tare.

Am lasat inca 10 minute la copt pana cand prajitura s-a gatit complet. Cat prajitura era inca fierbinte, am ras deasupra ciocolata neagra.

Daca incercati si voi aceasta reteta, va astept cu sugestii, despre cum o putem imbunatati.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.