Piept de porc la cuptor cu ghimbir si sos de mustar

De catre   iunie 29, 2014

Pentru pranzul de astazi am pregatit un preparat inspirata fiind de un bucatar cu stele Michelin, tare drag mie Raymond Blanc, pe care il urmaresc cu mare drag ori de cate ori am ocazia si de la care invat de fiecare data ca arta culinara inseamna si eleganta.

Am preparat Piept de porc la cuptor cu ghimbir si sos de mustar.

Asta imi inspira mie acest domn, multa eleganta in farfurie si nu numai.

Pentru friptura:

6 bucati piept de porc

slaninuta afumata felii

2 catei de usturoi

sos de peste

5 spices

otet de orez

3 linguri unt

ulei de masline

4 lingurite mustar cu miere

ghimbir praf

vin alb

Pentru garnitura:

500 gr fasole verde

1 catel de usturoi

1 lingura unt

chilly

chimen macinat

Carnea: Am marinat pieptul de porc in sos de peste, otet de orez, 5 spices, ghimbir praf si l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore.

Intr-o cratita mai mare am pus usturoiul taiat felii, untul, uleiul de masline, carnea marinata, slaninuta si marinata si am dat la cuptor la foc mic, aproximativ o ora.

Dupa acest timp, am scos cratita am pus peste carne mustar amestecat cu miere si 50 ml vin alb si am dat din nou la cuptor pana cand carnea s-a rumenit frumos si s-a format un sos delicios.

Garnitura: Am spalat fasolea verde, apoi am pus-o in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute.

Am scurs-o apoi bine si am tras-o la tigaie in unt, ulei de masline si un catel de usturoi taiat marunt, am adaugat chimen macinat si chilly si dupa ce toate aromele s-au combinat, am oprit focul.

Fasolea mea a iesit, usor crocanta si a fost tare buna daca va place mai bine facuta o puteti fierbe mai mult.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.