Am avut o saptamana asiatica ca sa ii spun asa si am pregatit cateva preparate aromate dar foarte usoare si extrem de simplu de facut acasa, printre ele si Pui cu bambus si ciuperci si taitei cu susan negru.
E drept ca aceasta e varianta mea pentru puiul cu bambus si ciuperci deoarece sunt multe ingrediente pe care eu nu le tolerez si atunci adaptez mereu retetele la gustul care ne place.
Pentru pui cu bambus:
6 pulpe pui fara piele si os
½ lingurita ghimbir macinat
½ lingurita nucsoara macinata
1 lingurita curry
1 lingura sos soia
1 lingura sos Worchester
2 catei usturoi
4 fire ceapa verde
200 gr ciuperci
1 morcov
Pulpele de pui le-am taiat cuburi, le-am marinat in sos soia, sos Worchester, ghimbir, curry, nucsoara, apoi intr-un wok am pus ulei de rapita.
Am adaugat apoi usturoiul tocat marunt, cuburile de carne, le-am lasat sa se rumeneasca frumos, apoi le-am scos pe o farfurie cu servet de hartie.
Am adaugat apoi in wok morcovul taiat bastonase, bambusul, le-am calit 2 minute, apoi am adaugat ciupercile taiate felii si le-am lasat si pe ele 1 minut si apoi am pus din nou puiul si sosul in care am marinat carnea si am mai lasat cateva minute pentru ca puiul sa se patrunda bine.
Inainte de a opri focul am adaugat ceapa vede taiata in diagonala.
Taiteii chinezesti cu ou i-am oparit 4 min in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi i-am scurs bine de apa si am adaugat peste ei ulei de susan si susan negru.
Am decorat farfuria cu germeni de ceapa rosie.
Pofta mare!
Ce bunatate ai facut!!
Multumesc Mery…am avut o tema data si am gatit numai chinezarii :))
Tu pui bambusul in mancare , ca eu il am in ghivece si glastre … :)):)):))
Glumesc si eu de dimineata .
Hai , LA MULTI ANI , de ziua noastra !
:)) da scumpo…dar sti ca eu sunt ciudata la mancare:)))
La multi ani!!!!!!!!!!
Unde pot gasi bambus ?
Se gaseste la borcan in orice supermarket hypermarket sau in Dragonul Rosu la conserva.
Zi frumoasaa!
Multumesc frumos 🙂
Cu drag!