Porc la tava si cuburi de cartofi cu boia si chimen

De catre   iulie 19, 2014

Mie imi plac tare mult dovleceii si de cateva zile ma tot gandesc la ei, ii mananc si cruzi cu sare si putin ulei de masline de multe ori, dar…m-am gandit ca astazi sa ii includ intr-o reteta care sa va fie pe plac si sa va faca sa vreti si voi sa o incercati, Porc la tava si cuburi de cartofi cu boia si chimen.

Am folosit pentru friptura:

7-8 felii pulpa de porc

sos de soia

chimen

vin alb

chilly

1 catel de usturoi

Pentru garnitura:

Cartofi

2 dovlecei

putin ulei de trufe albe

boia

sare

chimen

Carnea de porc am pus-o de cu o seara inainte la marinat in sos de soia, chimen, chilly si 50 ml vin alb, iar astazi doar am scos-o din frigider.

Am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, apoi am pus-o intr-o tava impreuna cu marinata si 1 lingurita de ulei si apoi am dat-o la cuptor la foc mic pana cand s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.

Cartofii i-am taiat in cubulete potrivite ca marime, am pus peste ei boia (dulce si iute), chimen macinat si putina sare, i-am amestecat bine si apoi i-am prajit intr-o tigaie cu putin ulei, in care am prajit putin inainte 1 catel de usturoi zdrobit, pe care mai apoi l-am scos si aruncat.

Dovleceii, i-am taiat pe lung in felii subtiri, i-am sarat si apoi i-am pus pe gratarul incins uns cu un strop de ulei de trufe albe.

O mancare tare simpla dar gustoasa pe care v-o recomand cu drag pentru o masa de pranz 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.