Porc cu ciuperci si cuscus

De catre   iunie 15, 2014

Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme, astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz, in aceasta reteta de Porc cu ciuperci si cuscus.

E un preparat extrem de simplu, se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.

Am folosit pentru friptura:

5 felii carne de porc

sos de peste

otet de orez

ulei de porumb

1 catel de usturoi

ulei de masline

2 linguri de vin alb

Pentru ciuperci:

1 kg ciuperci proaspete

ulei de masline

sare

chilly

busuioc

Pentru cuscus:

o masura cuscus

1 si 1/2 masuri apa

sare

Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste, ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.

Dupa ce am scos-o din frigider, am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit, apoi am pus bucatile de carne pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni.

Am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au  gatit complet.

Ciupercile le-am curatat si spalat, le-am taiat in bucati mai mici, le-am asezat intr-o cratita, am pus peste ele ulei de masline, putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.

Au lasat foarte multa apa, asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate. Dupa ce am stins focul, am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.

Cuscus-ul, l-am pus intr-un castron peste el am pus apa clocotita cu sare, cat sa il acopere si inca putin peste, m acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.

Dupa ce toata apa a fost absorbita, am amestecat bine si asta a fost tot.

A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa 🙂

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.