Mie imi place tare mult aroma cuscus-ului si pentru ca nu am mai facut de ceva vreme, astazi m-am gandit sa il includ in meniul de pranz, in aceasta reteta de Porc cu ciuperci si cuscus.
E un preparat extrem de simplu, se gateste in 5 minute si se poate asocia cu multe alte garnituri.
Am folosit pentru friptura:
5 felii carne de porc
sos de peste
otet de orez
ulei de porumb
1 catel de usturoi
ulei de masline
2 linguri de vin alb
Pentru ciuperci:
1 kg ciuperci proaspete
ulei de masline
sare
chilly
busuioc
Pentru cuscus:
o masura cuscus
1 si 1/2 masuri apa
sare
Carnea am pus-o la marinat de cu o seara inainte in sos de peste, ulei de porumb si cativa stropi de otet de orez.
Dupa ce am scos-o din frigider, am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, apoi am pus intr-o tigaie putin ulei de masline,1 catel de usturoi zdrobit, apoi am pus bucatile de carne pe care le-am lasat cam 3 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni.
Am turnat peste ele vin alb si le-am dat la cuptor pana cand s-au gatit complet.
Ciupercile le-am curatat si spalat, le-am taiat in bucati mai mici, le-am asezat intr-o cratita, am pus peste ele ulei de masline, putina sare si chilly si le-am lasat sa se gateasca lent.
Au lasat foarte multa apa, asa ca le-am lasat pe foc pana cand zeama a scazut mai bine de jumatate. Dupa ce am stins focul, am adaugat o mana de busuioc proaspat tocat marunt.
Cuscus-ul, l-am pus intr-un castron peste el am pus apa clocotita cu sare, cat sa il acopere si inca putin peste, m acoperit castronul si l-am lasat asa cam 5 minute.
Dupa ce toata apa a fost absorbita, am amestecat bine si asta a fost tot.
A fost o masa in esenta simpla dar foarte aromata si mi-ar placea sa cred ca si sanatoasa 🙂
Pofta mare!