Este asa cald afara acum incat evit cat pot sa stau pe langa focul din bucatarie, dar asta nu inseamna ca nu gatesc mai ales ca mai nou astept o saptamana pentru asta pentru ca in timpul saptamanii nu prea imi mai ramane timp. Pieptul de porc este preferatul meu asa ca astazi am pregatit o noua reteta folosind aceasta parte gustoasa de carne, Piept de porc cu anason si cuscus cu ulei de trufe.
Am folosit:
7 bucati de piept de porc cu os
otet de orez
sos de soia
curry praf
boia iute
anason macinat
1 masura cuscus
2 masuri apa
ulei de trufe albe
Pieptul de porc l-am pus de dimineata la marinat in sos de soia, otet de orez, curry, boia si anason macinat.
L-am lasat sa se marineze aproximativ 4-5 ore, apoi l-am pus intr-o tava impreuna cu marinata in care a stat.
Deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa rece si stoarsa apoi, am asezat-o bine in asa fel incat sa acopere bine carnea si am dat tava la cuptor la foc foarte mic unde a stat aproximativ 2 ore si jumatate pana cand s-a gatit bine de tot, carnea s-a inmuiat si rumenit totodata.
Cuscus-ul l-am pus intr-un castron, am pus peste el 2 masuri de apa fierbinte cu sare, l-am lasat sa se inmoaie si apoi am pulverizat deasupra ulei de trufe albe si am amestecat bine.
O masa perfecta de pranz, rapida si fara eforturi foarte mari, pe care va invit sa o gatiti si voi.
Pofta mare!

