Inghetata marmorata cu afine

De catre   iulie 27, 2013

Citeam zilele trecute ca este o diferenta intre inghetata si gelato, specialitate italiana si bineanteles ca eu nu cred pana nu vad 🙂 asa ca am tot cautat o reteta de Gelato dar…Google asta nu m-a ajutat cu nimic pentru ca tot ce am gasit cu titlu de Reteta Gelato, nu avea nici o legatura cu ceea ce eu citisem ca ar trebui sa fie Gelato, asa ca…cel putin pentru moment am renuntat la idee si am trecut la noi experimente.

Am folosit:

500 ml frisca lichida

500 ml lapte condensat (partial degresat)

zahar (aproximativ 150-200 gr,nu am masurat0

3 plicuri zahar vanilat

500 gr afine

5-6 mere mici pe care le-am ras pentru a obtine suc

70-100 ml suc de mere

Am inceput prin a curata si da pe razatoare merele pentru ca aveam nevoie de suc de mere. Sucul de mere astfel obtinut, impreuna cu merele rase si afinele le-am pus la foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute, apoi am adaugat zaharul tos si cel vanilat si am mai last 2-3 minute la foc pana cand zaharul s-a topit si sosul de fructe s-a ingrosat putin. Am luat intre timp un blender si l-am introdus in vas pentru a obtine un piure fin din fructele mele. Dupa ce am stins focul si piureul de fructe s-a mai racit, l-am trecut printr-o strecuratoare fina pentru a elimina samburii si alte componente ale fructelor care mi-ar fi impiedicat inghetata sa fie extrem de fina 🙂

Separat intr-un castron am batut frisca pana cand s-a intarit,am adaugat apoi peste ea si laptele condensat si am batut din nou, iar apoi am pus in cateva vase cu capac pentru congelator amestecul de frisca cu lapte condensat si piure-ul de fructe care intre timp s-a racit.

Am amestecat doar odata pentru ca aspectul final sa fie unul marmorat 🙂

Am dat apoi vasele la congelator pentru cateva ore.

Pofta mare!

3 Comentarii despre “Inghetata marmorata cu afine

  1. Diana

    Oare o fi buna ??? Am ceva indoieli :)) :)) glumesc , Dana … cred ca-i adevarat dezmat , bv , bv
    Duminica excesiv de frumoasa si reusita !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.