Desert cu pere fierte in vin

De catre   octombrie 19, 2014

Acest Desert cu pere fierte in vin, este un alt experiment culinar al meu.

Imi place mai mult sa incer diverse idei care imi vin si mai putin sa gatesc retete deja gatite si incercate de alte persoane.

Fiind prin piata de dimineata, am vazut niste pere tare frumoase aveam acasa si un vin primit de la 2 prieteni din concediul lor in Portugalia si mi-a fost foarte usor astfel sa fac conexiunea intre pere si vin, asa s-a nascut aceasta reteta .

Am folosit pentru blat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

8 linguri ulei

1 plic praf de copt

esenta vanilie

Pentru pere:

6 pere taiate bucati

400 ml vin portughez (cam tare)

cuisoare macinate

scortisoara macinata

anason macinat

3 liguri zahar

Am curatat perele de coaja si le-am taiat in bucati inegale, le-am pus intr-o craticioara impreuna cu anasonul, scortisoara si cuisoarele macinate.

Am turnat vinul peste ele si am adaugat si zaharul si le-am lasat sa fiarba la foc mic pana cand perele s-au inmuiat. Apoi le-am scos si am mai lasat zeama sa fiarba pana cand a scazut mai bine de jumatate.

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri, albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare, apoi am adaugat peste ele zaharul si am mixat pana cand acesta s-a topit complet.

Intr-un castron am amestecat galbenusurile cu uleiul adaugat treptat ca si la maioneza, am adaugat apoi esenta de vanilie, 4 linguri de faina si am amestecat totul foarte bine.

Am pus apoi peste galbenusuri 3-4 linguri de albusuri spuma, am omogenizat si compozitia asta am pus-o apoi peste restul de albusuri, amestecand usor pentru a nu strica spuma si am adaugat si restul de faina cu praful de copt, amestecand usor.

Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus aluatul in tava si l-am dat la cuptor la foc porivit pana cand s-a copt frumos, aproape de tot.

L-am scos, am adaugat deasupra perele fierte inainte in vin si racite, apoi am turnat reductia de vin cu condimente peste blat si am mai dat la cuptor inca 7 minute, apoi am lasat prajitura sa se raceasca inainte de a o taia.

O prajitura tare aromata, pufoasa si buna e care va recomand cu drag sa o incercati.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow Me

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.